Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Rolmopsy korzenne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katka323" data-source="post: 1490971" data-attributes="member: 32275"><p>Przepis pochodzi z książeczki z przepisami Poradnika Domowego na święta Bożego Narodzenia, niestety nie pamietam dokładnie z którego roku.</p><p></p><p></p><p>opakowanie śledzi w zalewie z oliwą (matiasy) - czasem robię z dwóch</p><p>cebula</p><p>2 łyżki musztardy</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>po 1 łyżeczce mielonego pieprzu, papryki, majeranku, bazylii i jałowca</p><p>liść laurowy</p><p>3/4 szklanki oleju najlepiej słonecznikowego</p><p></p><p>olej rozetrzeć z przyprawami i sokiem z cytryny. śledzie posmarować musztardą i posypać drobno posiekaną cebulą, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczką. ułożyć w słoju i zalać przyprawionym olejem. Zamknąć i wstawić do lodówki min. na 24 godz.</p><p></p><p>Dla ułatwienia kroje śledzie na kawałki i zalewam olejem z przyprawami, szybciej niż rolmopsy. Wtedy kolejne warstwy przesypuje cebula i pomijam musztarde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katka323, post: 1490971, member: 32275"] Przepis pochodzi z książeczki z przepisami Poradnika Domowego na święta Bożego Narodzenia, niestety nie pamietam dokładnie z którego roku. opakowanie śledzi w zalewie z oliwą (matiasy) - czasem robię z dwóch cebula 2 łyżki musztardy sok z 1 cytryny po 1 łyżeczce mielonego pieprzu, papryki, majeranku, bazylii i jałowca liść laurowy 3/4 szklanki oleju najlepiej słonecznikowego olej rozetrzeć z przyprawami i sokiem z cytryny. śledzie posmarować musztardą i posypać drobno posiekaną cebulą, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczką. ułożyć w słoju i zalać przyprawionym olejem. Zamknąć i wstawić do lodówki min. na 24 godz. Dla ułatwienia kroje śledzie na kawałki i zalewam olejem z przyprawami, szybciej niż rolmopsy. Wtedy kolejne warstwy przesypuje cebula i pomijam musztarde. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Rolmopsy korzenne
Top
Bottom