Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Rolmopsy z winem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 797206" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Rolmopsy z winem</strong></p><p></p><p>Przepis z &quot;Twojego Stylu&quot; sprzed lat.</p><p></p><p>50 dag matiasów</p><p>300 ml wytrawnego czerwonego wina</p><p>15 dag suszonych śliwek</p><p>25 dag miodu</p><p>100 ml winnego octu</p><p>goździki, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy (po odrobinie), szczypta soli i cukru</p><p></p><p>Ugotować marynatę z wina, suszonych śliwek, miodu, octu i przypraw.</p><p>Doprowadzić do wrzenia, wyjąć śliwki i gotować dalej 5 minut (nie dłużej).</p><p>Zwinąć rolmopsy, wkładając do każdego śliwkę, ułożyć w głębokim naczyniu, zalać marynatą.</p><p>Gotowe do jedzenia po 24 godzinach.</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>Bardzo smaczne.</p><p>Robiłam wielokrotnie. Zdecydowanie lepiej jest zalać śledzie ostudzoną marynatą, po przy gorącej śledzie się robią zbyt miękkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 797206, member: 1024"] [B]Rolmopsy z winem[/B] Przepis z "Twojego Stylu" sprzed lat. 50 dag matiasów 300 ml wytrawnego czerwonego wina 15 dag suszonych śliwek 25 dag miodu 100 ml winnego octu goździki, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy (po odrobinie), szczypta soli i cukru Ugotować marynatę z wina, suszonych śliwek, miodu, octu i przypraw. Doprowadzić do wrzenia, wyjąć śliwki i gotować dalej 5 minut (nie dłużej). Zwinąć rolmopsy, wkładając do każdego śliwkę, ułożyć w głębokim naczyniu, zalać marynatą. Gotowe do jedzenia po 24 godzinach. Moje uwagi: Bardzo smaczne. Robiłam wielokrotnie. Zdecydowanie lepiej jest zalać śledzie ostudzoną marynatą, po przy gorącej śledzie się robią zbyt miękkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Rolmopsy z winem*
Top
Bottom