Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Romertopf-rzymski garnek zasady użytkowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="megi1828" data-source="post: 1343628" data-attributes="member: 31801"><p>Witam. Kupilam romertopf nieglazurowany z internetu jako nowy ale na nowy nie wygladal. Na wszelki wypadek nalalam do niego wody ( do polowy) i wstawilam do pieca na pol godziny na 200 stopni. Nastepnego dnia zabralam sie za pieczenie, nalalam wody do gara i do pokrywy po brzegi i moczylam przez okolo 20 minut. Potem wlozylam wymieszane produkty mojej potrawy czyli kawalki jagnieciny, warzywa, w tym kapusta, marchew i ziemniaki, bylo tego po brzegi ale na roznych fotkach w google widzialam tak napelnione gary. Mimo iz w instrukcji pisalo zeby nie dawac wody i tluszczu w polowie pieczenia dolalam z poltora kubka wody bo jakos to wygladalo na suche i probowalam przemieszac potrawe co bylo trudne. Wedlug przepisu pieklam 2 godziny na 200 stopniach. Kawalki warzyw i ziemniakow na samej gorze byly przypalone, brzegi garnka zarowno dol jak i pokrywa tak spalone ze az czarne. Poza tym potrawa byla smaczna choc mieso z gory bylo troche twardawe. Szorowalam te spalone brzegi szczoteczka, potem dalam troche plynu a na koniec sode kuchenna, nadmieniam - same brzegi. I tu moje pytanie - co moglo byc przyczyna tej spalenizny, czy gar wypelniony po brzegi, ze jednak za duzo tego naladowalam czy zbyt wysoka temperatura? Byc moze termostat moze jest zepsuty i potrawa piekla sie w wyzszej temperaturze? Czy Wam sie nigdy cos takiego nie zdarzylo?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="megi1828, post: 1343628, member: 31801"] Witam. Kupilam romertopf nieglazurowany z internetu jako nowy ale na nowy nie wygladal. Na wszelki wypadek nalalam do niego wody ( do polowy) i wstawilam do pieca na pol godziny na 200 stopni. Nastepnego dnia zabralam sie za pieczenie, nalalam wody do gara i do pokrywy po brzegi i moczylam przez okolo 20 minut. Potem wlozylam wymieszane produkty mojej potrawy czyli kawalki jagnieciny, warzywa, w tym kapusta, marchew i ziemniaki, bylo tego po brzegi ale na roznych fotkach w google widzialam tak napelnione gary. Mimo iz w instrukcji pisalo zeby nie dawac wody i tluszczu w polowie pieczenia dolalam z poltora kubka wody bo jakos to wygladalo na suche i probowalam przemieszac potrawe co bylo trudne. Wedlug przepisu pieklam 2 godziny na 200 stopniach. Kawalki warzyw i ziemniakow na samej gorze byly przypalone, brzegi garnka zarowno dol jak i pokrywa tak spalone ze az czarne. Poza tym potrawa byla smaczna choc mieso z gory bylo troche twardawe. Szorowalam te spalone brzegi szczoteczka, potem dalam troche plynu a na koniec sode kuchenna, nadmieniam - same brzegi. I tu moje pytanie - co moglo byc przyczyna tej spalenizny, czy gar wypelniony po brzegi, ze jednak za duzo tego naladowalam czy zbyt wysoka temperatura? Byc moze termostat moze jest zepsuty i potrawa piekla sie w wyzszej temperaturze? Czy Wam sie nigdy cos takiego nie zdarzylo? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Romertopf-rzymski garnek zasady użytkowania
Top
Bottom