Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Romertopf-rzymski garnek zasady użytkowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 564144" data-attributes="member: 232"><p>w zastepstwie Liski odpowiem Ci co wiem na ten temat.</p><p></p><p>garnki rzymskie w zasadzie nie chlona zapachow, jesli je prawidlowo uzytkowac, tzn zgodnie z instrukcja.</p><p><strong>dokladne i skrupulatne moczenie garnka w wodzie ma zapobiegac wchlanianiu obcych zapachow.</strong></p><p></p><p>Liska narzekala gdzies, ze ten nieszkliwiony zbyt pachnie jej starym olejem (po pieczeniu chleba), wiec woli szkliwiony.</p><p></p><p>ja mam dwa nieszkliwione i jeden szkliwiony. roznice np. w pieczeniu chleba widzialam tylko na poczatku. z tych niepolewanych, zanim sie porzadnie wypala w piekarniku, troche ciezko wydobyc chleb, bo przywiera. </p><p>Ale po 100-tnym bochenku mozna prawie zrezygnowac ze smarowania olejem. ja smaruje leciutko, bardzo obficie wysypuje otrebami (otreby latwo przylegaja bo garnek uprzednio namoczony) a po upieczeniu otrzepuje chleb z otrab razem z resztkami oleju.</p><p></p><p>do duszenia potraw raczej sa przystosowane te szkliwione. </p><p></p><p>w szkliwionym robilam i miesa i ryby i nie pozostaly zadne obce zapachy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 564144, member: 232"] w zastepstwie Liski odpowiem Ci co wiem na ten temat. garnki rzymskie w zasadzie nie chlona zapachow, jesli je prawidlowo uzytkowac, tzn zgodnie z instrukcja. [B]dokladne i skrupulatne moczenie garnka w wodzie ma zapobiegac wchlanianiu obcych zapachow.[/B] Liska narzekala gdzies, ze ten nieszkliwiony zbyt pachnie jej starym olejem (po pieczeniu chleba), wiec woli szkliwiony. ja mam dwa nieszkliwione i jeden szkliwiony. roznice np. w pieczeniu chleba widzialam tylko na poczatku. z tych niepolewanych, zanim sie porzadnie wypala w piekarniku, troche ciezko wydobyc chleb, bo przywiera. Ale po 100-tnym bochenku mozna prawie zrezygnowac ze smarowania olejem. ja smaruje leciutko, bardzo obficie wysypuje otrebami (otreby latwo przylegaja bo garnek uprzednio namoczony) a po upieczeniu otrzepuje chleb z otrab razem z resztkami oleju. do duszenia potraw raczej sa przystosowane te szkliwione. w szkliwionym robilam i miesa i ryby i nie pozostaly zadne obce zapachy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Romertopf-rzymski garnek zasady użytkowania
Bottom