Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Romertopf-rzymski garnek zasady użytkowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Miuriel" data-source="post: 800905" data-attributes="member: 6736"><p>Garnek mam identyczny jak ten na zdjęciu w pierwszym poście tego wątku. Kupił mi go mąż na jakimś targu. Nie dodawałam wody (jedynie troszeczkę masła), mimo to na dnie było sporo takiego rosołku. Ziemniaki i marchewka były upieczone bardzo dobrze, mięciutkie, tylko ten straszny <strong>smak i zapach gliny</strong>.</p><p></p><p>Co do piersi kurczaka, to fakt, mi tez prawie zawsze wychodzą suche. Chyba, że je na początku obsmażę na gorącym tłuszczu, a potem duszę.</p><p>Ten rosołek na dnie garnka, to jak się domyślam, częściowo soki które zdążyły z mięsa wyciec zanim się w nim zamknęły &quot;pory&quot;. </p><p>Dlatego przygotowanie mięsa, które nie będzie suche, przez wstawienie do zimnego piekarnika pozostaje dla mnie niezgłębioną tajemnicą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Miuriel, post: 800905, member: 6736"] Garnek mam identyczny jak ten na zdjęciu w pierwszym poście tego wątku. Kupił mi go mąż na jakimś targu. Nie dodawałam wody (jedynie troszeczkę masła), mimo to na dnie było sporo takiego rosołku. Ziemniaki i marchewka były upieczone bardzo dobrze, mięciutkie, tylko ten straszny [B]smak i zapach gliny[/B]. Co do piersi kurczaka, to fakt, mi tez prawie zawsze wychodzą suche. Chyba, że je na początku obsmażę na gorącym tłuszczu, a potem duszę. Ten rosołek na dnie garnka, to jak się domyślam, częściowo soki które zdążyły z mięsa wyciec zanim się w nim zamknęły "pory". Dlatego przygotowanie mięsa, które nie będzie suche, przez wstawienie do zimnego piekarnika pozostaje dla mnie niezgłębioną tajemnicą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Romertopf-rzymski garnek zasady użytkowania
Bottom