"U Franka" -to moja ulubiona słowacka gospoda, a to co nizej to nie przepis a sposób na podanie pysznego, rozgrzewającego rosołu
trzeba mieć ugotowany rosół drobiowy
czerstwy chleb bułkowy
duuużo drobno posiekanego czosnku
moze być pokrojony w kostkę owczy ser(jadłam również z fetą)
bułeczke kroimy w dośc dużą kostkę i smażymy na rumiano na oleju(!)
nakładamy do miseczek chrupiącei jeszcze gorące grzanki, zalewamy rosołkiem obficie posypujemy posiekanym czosnkiem i ew. wrzucamy kilka kostek owczego sera
pycha, zaskakująco inny smak tradycyjnego rosołu, bardzo rozgrzewa
trzeba mieć ugotowany rosół drobiowy
czerstwy chleb bułkowy
duuużo drobno posiekanego czosnku
moze być pokrojony w kostkę owczy ser(jadłam również z fetą)
bułeczke kroimy w dośc dużą kostkę i smażymy na rumiano na oleju(!)
nakładamy do miseczek chrupiącei jeszcze gorące grzanki, zalewamy rosołkiem obficie posypujemy posiekanym czosnkiem i ew. wrzucamy kilka kostek owczego sera
pycha, zaskakująco inny smak tradycyjnego rosołu, bardzo rozgrzewa