Rosół od "Franka"

zielona

Member
Wrz 17, 2004
651
0
0
"U Franka" -to moja ulubiona słowacka gospoda, a to co nizej to nie przepis a sposób na podanie pysznego, rozgrzewającego rosołu

trzeba mieć ugotowany rosół drobiowy
czerstwy chleb bułkowy
duuużo drobno posiekanego czosnku
moze być pokrojony w kostkę owczy ser(jadłam również z fetą)

bułeczke kroimy w dośc dużą kostkę i smażymy na rumiano na oleju(!)

nakładamy do miseczek chrupiącei jeszcze gorące grzanki, zalewamy rosołkiem obficie posypujemy posiekanym czosnkiem i ew. wrzucamy kilka kostek owczego sera

pycha, zaskakująco inny smak tradycyjnego rosołu, bardzo rozgrzewa
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy