Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Rosół z jogurtem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1343156" data-attributes="member: 422"><p>4 szklanki rosołu</p><p>2 łyżki ryżu</p><p>szklanka wody</p><p>szklanka jogurtu lub śmietany</p><p>1-2 żółtka</p><p>1 łyżka mąki</p><p>pół szklanki posiekanej mięty lub zielonej pietruszki</p><p>1-2 łyżki masła</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>- rosół zagotować, wsypać ryż, gotować przez 15 minut, odstawić,</p><p>- w garnku rozprowadzić mąkę z wodą, dodać żółtka roztrzepane z jogurtem, wymieszać, podgrzewać, aż wszystko zgęstnieje. Stale mieszać i nie dopuścić do zagotowania,</p><p>- stopniowo, stale mieszając, dolewać rosół, gotować na małym ogniu przez 5 minut,</p><p>- podawać z masłem, posypany pietruszką.</p><p></p><p>Darowałam sobie ryż i masło. Zupa okazała się bardzo dobra, łagodna i sycąca. Chciałabym koniecznie spróbować z miętą, wydaje mi się, że świetnie by pasowała.</p><p></p><p>[ATTACH=full]76941[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1343156, member: 422"] 4 szklanki rosołu 2 łyżki ryżu szklanka wody szklanka jogurtu lub śmietany 1-2 żółtka 1 łyżka mąki pół szklanki posiekanej mięty lub zielonej pietruszki 1-2 łyżki masła sól i pieprz - rosół zagotować, wsypać ryż, gotować przez 15 minut, odstawić, - w garnku rozprowadzić mąkę z wodą, dodać żółtka roztrzepane z jogurtem, wymieszać, podgrzewać, aż wszystko zgęstnieje. Stale mieszać i nie dopuścić do zagotowania, - stopniowo, stale mieszając, dolewać rosół, gotować na małym ogniu przez 5 minut, - podawać z masłem, posypany pietruszką. Darowałam sobie ryż i masło. Zupa okazała się bardzo dobra, łagodna i sycąca. Chciałabym koniecznie spróbować z miętą, wydaje mi się, że świetnie by pasowała. [ATTACH=full]76941[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Rosół z jogurtem
Top
Bottom