Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Rossogollas - pączki twarowowe z orzechami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sylvka" data-source="post: 847301" data-attributes="member: 15158"><p>ROSSOGOLLAS - PĄCZKI TWAROGOWE Z ORZECHAMI</p><p></p><p>CIASTO</p><p>Chenna 550 g (<a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28097" target="_blank">przepis tutaj</a>)</p><p>3 łyżki orzechów, posiekanych (niekoniecznie)</p><p></p><p>SYROP</p><p>1 kg cukru</p><p>3 łyżki mleka</p><p>woda różana (niekoniecznie)</p><p></p><p>Chennę podzielić na 30 części. Każdą uformować w niewielką kulkę. Jeżeli chcemy, możemy nadziać orzechami.</p><p>Aby zrobić syrop, wlewamy do garnka 1,5 l wody, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu, aż syrop zacznie gęstnieć i stanie się lepki. Wlać mleko i zszumować.</p><p></p><p>Pączki włożyć do wrzącego syropu, zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut, do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Co 2 minuty skrapiać gotujący się syrop wodą, aby za bardzo nie odparował i nie pienił się. Gdy pączki wypłyną na powierzchnię, są gotowe. </p><p></p><p>Zdejmujemy rondel z ognia i wyławiamy pączki. Możemy nadać im różany aromat, skrapiając odrobiną wody różanej. Można je przechowywać w lodówce. </p><p><strong>Podajemy z syropem</strong></p><p></p><p>Nie mam niestety zdjęcia, ale jak będę robić, na pewno dorzucę!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sylvka, post: 847301, member: 15158"] ROSSOGOLLAS - PĄCZKI TWAROGOWE Z ORZECHAMI CIASTO Chenna 550 g ([URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28097"]przepis tutaj[/URL]) 3 łyżki orzechów, posiekanych (niekoniecznie) SYROP 1 kg cukru 3 łyżki mleka woda różana (niekoniecznie) Chennę podzielić na 30 części. Każdą uformować w niewielką kulkę. Jeżeli chcemy, możemy nadziać orzechami. Aby zrobić syrop, wlewamy do garnka 1,5 l wody, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu, aż syrop zacznie gęstnieć i stanie się lepki. Wlać mleko i zszumować. Pączki włożyć do wrzącego syropu, zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut, do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Co 2 minuty skrapiać gotujący się syrop wodą, aby za bardzo nie odparował i nie pienił się. Gdy pączki wypłyną na powierzchnię, są gotowe. Zdejmujemy rondel z ognia i wyławiamy pączki. Możemy nadać im różany aromat, skrapiając odrobiną wody różanej. Można je przechowywać w lodówce. [B]Podajemy z syropem[/B] Nie mam niestety zdjęcia, ale jak będę robić, na pewno dorzucę! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Rossogollas - pączki twarowowe z orzechami*
Top
Bottom