Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Rosyjski sos pieczarkowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 943872" data-attributes="member: 2721"><p>Czasami to, co najprostsze jest najsmaczniejsze. Czasem jeden drobny, niepozorny składnik sprawia, że danie staje się czymś na prawdę wspaniałym. Tak jest w przypadku tego<a href="http://www.russianrecipes.co.nz/recipes/meat-kotlety.html" target="_blank"> sosu</a>. </p><p>Pasuje do mięs, makaronów oraz klusek. Oczarował mnie do tego stopnia, że wchodzi do naszego stałego menu. </p><p></p><p>[ATTACH=full]49404[/ATTACH]</p><p></p><p>4-6 pieczarek ( zależnie od rozmiaru )</p><p>3 łyżki posiekanego szczypiorku</p><p>50 ml wody</p><p>50 ml gęstej śmietany </p><p>1 łyżka octu z białego wina</p><p>1 łyżeczka maki pszennej</p><p>sól i pieprz czarny do smaku</p><p></p><p>2 łyżki oleju</p><p></p><p></p><p></p><p>Pieczarki pokroić w cienkie plastry, podsmażyć w rondelku na oleju na złoto. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku, </p><p>wymieszać. Wlać wodę i ocet, chwilkę gotować. W smietanie rozmieszać łyżeczke maki, dodać do pieczarek. Zagotować, dodać resztę szczypiorku, zamieszać.</p><p>Podawać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 943872, member: 2721"] Czasami to, co najprostsze jest najsmaczniejsze. Czasem jeden drobny, niepozorny składnik sprawia, że danie staje się czymś na prawdę wspaniałym. Tak jest w przypadku tego[URL="http://www.russianrecipes.co.nz/recipes/meat-kotlety.html"] sosu[/URL]. Pasuje do mięs, makaronów oraz klusek. Oczarował mnie do tego stopnia, że wchodzi do naszego stałego menu. [ATTACH=full]49404[/ATTACH] 4-6 pieczarek ( zależnie od rozmiaru ) 3 łyżki posiekanego szczypiorku 50 ml wody 50 ml gęstej śmietany 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżeczka maki pszennej sól i pieprz czarny do smaku 2 łyżki oleju Pieczarki pokroić w cienkie plastry, podsmażyć w rondelku na oleju na złoto. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku, wymieszać. Wlać wodę i ocet, chwilkę gotować. W smietanie rozmieszać łyżeczke maki, dodać do pieczarek. Zagotować, dodać resztę szczypiorku, zamieszać. Podawać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Rosyjski sos pieczarkowy*
Top
Bottom