Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Rosyjski sos południowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1403200" data-attributes="member: 2354"><p>Alez to zupelnie inny przepis w stosunku do oryginalu. Kto zna j. angielski - niech porowna, gdzie tu jest woda, ile zabkow czosnku, inne dodatki w innych proporcjach, maki wogole nie ma itd.:</p><p></p><p>2 Tablespoons Olive Oil</p><p>1 Medium Onion -- finely chopped</p><p>6 Ounces Tomato Paste</p><p>1 1/4 Cups Chicken Stock</p><p>6 Cloves Garlic -- finely chopped</p><p>1 Teaspoon Paprika</p><p>1/2 Teaspoon Crushed Red Pepper</p><p>1 Tablespoon Red Wine Vinegar</p><p>1/8 Teaspoon Sugar</p><p>Salt -- to taste</p><p>1/4 Cup Parsley -- finely chopped</p><p>1/4 Cup Cilantro -- finely chopped</p><p>Heat oil in a skillet, add onion and saute for 10 minutes. Add tomato paste and stock and stir until well blended. Bring to a boil then reduce the heat to low. Add garlic, paprika, red pepper, vinegar, sugar and salt and simmer for 4 minutes. Taste and add more sugar or red pepper as needed. Remove from heat and stir in the herbs. Let cool to room temperature. The sauce will keep for 5 days. </p><p></p><p>To nie jest dokladne tlumaczenie, tylko dowolne zmiany, a w efekcie to jest zupelnie inny przepis, tak samo ja w tych kotletach rosyjskich, ktore to niewiadomo czemu sie nazywaja rosyjskie, przeciez tak sie robi w Polsce kotlety od dawna, tyle, ze zwykle dodaje sie cale jajko, bez bicia piany, a mieso moze byc jakiekolwiek, mieszane czy jednorodne. Ja tak robie od lat i pojecia nie mialam, ze to &quot;rosyjskie&quot;, ale to juz tajemnica blogerki.</p><p></p><p>Tlumaczenie tytulu sosu tez niezupelnie trafne, ale to juz inna bajka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1403200, member: 2354"] Alez to zupelnie inny przepis w stosunku do oryginalu. Kto zna j. angielski - niech porowna, gdzie tu jest woda, ile zabkow czosnku, inne dodatki w innych proporcjach, maki wogole nie ma itd.: 2 Tablespoons Olive Oil 1 Medium Onion -- finely chopped 6 Ounces Tomato Paste 1 1/4 Cups Chicken Stock 6 Cloves Garlic -- finely chopped 1 Teaspoon Paprika 1/2 Teaspoon Crushed Red Pepper 1 Tablespoon Red Wine Vinegar 1/8 Teaspoon Sugar Salt -- to taste 1/4 Cup Parsley -- finely chopped 1/4 Cup Cilantro -- finely chopped Heat oil in a skillet, add onion and saute for 10 minutes. Add tomato paste and stock and stir until well blended. Bring to a boil then reduce the heat to low. Add garlic, paprika, red pepper, vinegar, sugar and salt and simmer for 4 minutes. Taste and add more sugar or red pepper as needed. Remove from heat and stir in the herbs. Let cool to room temperature. The sauce will keep for 5 days. To nie jest dokladne tlumaczenie, tylko dowolne zmiany, a w efekcie to jest zupelnie inny przepis, tak samo ja w tych kotletach rosyjskich, ktore to niewiadomo czemu sie nazywaja rosyjskie, przeciez tak sie robi w Polsce kotlety od dawna, tyle, ze zwykle dodaje sie cale jajko, bez bicia piany, a mieso moze byc jakiekolwiek, mieszane czy jednorodne. Ja tak robie od lat i pojecia nie mialam, ze to "rosyjskie", ale to juz tajemnica blogerki. Tlumaczenie tytulu sosu tez niezupelnie trafne, ale to juz inna bajka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Rosyjski sos południowy*
Top
Bottom