Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rosyjskie szanieżki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 6964" data-attributes="member: 67"><p><strong>Szanieżki</strong></p><p>0,6 kg maki </p><p>3 zoltka</p><p>100 g cukru </p><p>100 g masla </p><p>30 g drozdzy </p><p>sol </p><p></p><p>Zrobic ciasto drozdzowe sposobem 2-fazowym. Z wyrosnietego ciasta formowac male okragle buleczki /po ok. 50 g/, ulozyc na natluszczonej blasze i zostawic do wyrosniecia, Nastepnie posmarowac masa smietanowa z roztartych dobrze skladnikow: 80 g smietany, 30 g masla, 15 g cukru, 20 g maki. Wstawic do goracego pieca na 15 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 6964, member: 67"] [B]Szanieżki[/B] 0,6 kg maki 3 zoltka 100 g cukru 100 g masla 30 g drozdzy sol Zrobic ciasto drozdzowe sposobem 2-fazowym. Z wyrosnietego ciasta formowac male okragle buleczki /po ok. 50 g/, ulozyc na natluszczonej blasze i zostawic do wyrosniecia, Nastepnie posmarowac masa smietanowa z roztartych dobrze skladnikow: 80 g smietany, 30 g masla, 15 g cukru, 20 g maki. Wstawic do goracego pieca na 15 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rosyjskie szanieżki
Top
Bottom