- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Nie wiele mogę powiedzieć o tych tostach: pyszne, pyszne, przepyszne! Wchodzą do stałego menu.
250 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki białego wina
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
sól, pieprz, papryka
4 plastry pieczywa tostowego
starty żółty ser
2 łyżki oleju do smażenia
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w cienkie plastry. Usmażyć na oleju aż będą złote.
W tym czasie podpiec lekko tosty w tosterze, aby były złote.
Do pieczarek dodać sól i zmielony czarny pieperz, szczypte słodkiej papryki oraz 2 łyżki wina. Zamieszać.
W 2 łyżkach śmietany rozmieszać łyżkę mąki. Dodać do pieczarek, zamieszać. Zdjąć patelnię z palnika.
Pieczarki układać na tostach, posypać niewielk ilością sera żółtego, podpiec chwilę w piekarniku lub opiekaczu, by ser się rozpuścił.


250 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki białego wina
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
sól, pieprz, papryka
4 plastry pieczywa tostowego
starty żółty ser
2 łyżki oleju do smażenia
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w cienkie plastry. Usmażyć na oleju aż będą złote.
W tym czasie podpiec lekko tosty w tosterze, aby były złote.
Do pieczarek dodać sól i zmielony czarny pieperz, szczypte słodkiej papryki oraz 2 łyżki wina. Zamieszać.
W 2 łyżkach śmietany rozmieszać łyżkę mąki. Dodać do pieczarek, zamieszać. Zdjąć patelnię z palnika.
Pieczarki układać na tostach, posypać niewielk ilością sera żółtego, podpiec chwilę w piekarniku lub opiekaczu, by ser się rozpuścił.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: