- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka masy krówkowej ( ja użyłam masy Balalland, puszka 400 g, dostępnej w 4 smakach. )
1 jajko
Ciasto lekko rozwałkować, pociąć na 8 kwadratów.
Na środku każdego kawałka ułożyć po 1 czubatej łyżeczce masy. Brzeg ciasta zwilżyć wodą i złożyć po przekątnej, mocno dociskając. Następnie zacisnąć brzegi ciasta, tak, jak przy robieniu pierogów.
Rożki ułożyć na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec ok. 12 min w piekarniku rozgrzanym do 220 st, aż będą lekko złote.
1 puszka masy wystarczy na 16 rożków, czyli 2 opakowania ciasta. Moim zdaniem najsmaczniejsze wychodzą z masą klasyczną - czyli o smaku toffi, lub z masą o smaku czekoladowym.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: