Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rożki francuskie z masą krówkową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1083889" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]60612[/ATTACH]</p><p></p><p>1 opakowanie ciasta francuskiego</p><p>1 puszka masy krówkowej ( ja użyłam masy Balalland, puszka 400 g, dostępnej w 4 smakach. )</p><p>1 jajko</p><p></p><p>Ciasto lekko rozwałkować, pociąć na 8 kwadratów.</p><p>Na środku każdego kawałka ułożyć po 1 czubatej łyżeczce masy. Brzeg ciasta zwilżyć wodą i złożyć po przekątnej, mocno dociskając. Następnie zacisnąć brzegi ciasta, tak, jak przy robieniu pierogów.</p><p>Rożki ułożyć na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem.</p><p></p><p>Piec ok. 12 min w piekarniku rozgrzanym do 220 st, aż będą lekko złote.</p><p></p><p>1 puszka masy wystarczy na 16 rożków, czyli 2 opakowania ciasta. Moim zdaniem najsmaczniejsze wychodzą z masą klasyczną - czyli o smaku toffi, lub z masą o smaku czekoladowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1083889, member: 2721"] [ATTACH=full]60612[/ATTACH] 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 puszka masy krówkowej ( ja użyłam masy Balalland, puszka 400 g, dostępnej w 4 smakach. ) 1 jajko Ciasto lekko rozwałkować, pociąć na 8 kwadratów. Na środku każdego kawałka ułożyć po 1 czubatej łyżeczce masy. Brzeg ciasta zwilżyć wodą i złożyć po przekątnej, mocno dociskając. Następnie zacisnąć brzegi ciasta, tak, jak przy robieniu pierogów. Rożki ułożyć na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 12 min w piekarniku rozgrzanym do 220 st, aż będą lekko złote. 1 puszka masy wystarczy na 16 rożków, czyli 2 opakowania ciasta. Moim zdaniem najsmaczniejsze wychodzą z masą klasyczną - czyli o smaku toffi, lub z masą o smaku czekoladowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rożki francuskie z masą krówkową
Bottom