Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
rożki gruszkowe z migdałami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 394724" data-attributes="member: 2215"><p>na ok 16 pierożków o średnicy 10 cm</p><p>czas wykonania ok 1 h</p><p>ok 900 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z kawą z mlekiem</p><p></p><p>30 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego</p><p>1 duża dojrzała gruszka</p><p>trochę soku z cytryny</p><p>6 dag zmielonych migdałów</p><p>6 dag miękkiego masła</p><p>3 dag mąki</p><p>6 dag cukru</p><p>trochę skórki startej z cytryny</p><p>2 jajka</p><p>15 dag cukru pudru</p><p>2 łyżki wódki gruszkowej</p><p>4 łyżki płatków migdałowych</p><p></p><p>ciasto rozmrozić ok 10 min</p><p>cienko rozwałkować, wykroić 16 placuszków o średnicy 10 cm</p><p>gruszkę obrać, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny</p><p>dodać mielone migdały i mąkę</p><p>masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać skórkę i jajka, mieszać energicznie dodając gruszkę i migdały zmielone.</p><p>na każdym placuszku położyć po łyżcze farszu</p><p>piekarnik rozgrzać do temp 220 st C</p><p>zlepione rożki ułożyć na opłukanej zimną wodą blaszce i nakłuć kilka razy od góry widelcem</p><p>piec ok 15-20 min</p><p>ostudzić</p><p>cukier puder wymieszać z wódką, posmarować nim rożki i posypać płatkami migdałowymi</p><p>gruszkę</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 394724, member: 2215"] na ok 16 pierożków o średnicy 10 cm czas wykonania ok 1 h ok 900 kcal do pieczenia podawać z kawą z mlekiem 30 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego 1 duża dojrzała gruszka trochę soku z cytryny 6 dag zmielonych migdałów 6 dag miękkiego masła 3 dag mąki 6 dag cukru trochę skórki startej z cytryny 2 jajka 15 dag cukru pudru 2 łyżki wódki gruszkowej 4 łyżki płatków migdałowych ciasto rozmrozić ok 10 min cienko rozwałkować, wykroić 16 placuszków o średnicy 10 cm gruszkę obrać, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny dodać mielone migdały i mąkę masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać skórkę i jajka, mieszać energicznie dodając gruszkę i migdały zmielone. na każdym placuszku położyć po łyżcze farszu piekarnik rozgrzać do temp 220 st C zlepione rożki ułożyć na opłukanej zimną wodą blaszce i nakłuć kilka razy od góry widelcem piec ok 15-20 min ostudzić cukier puder wymieszać z wódką, posmarować nim rożki i posypać płatkami migdałowymi gruszkę [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
rożki gruszkowe z migdałami*
Top
Bottom