Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rożki waniliowe (Vanillekipferl)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elzunia" data-source="post: 1707156" data-attributes="member: 30485"><p>25 dkg maki</p><p>21 dkg masła</p><p>10dkg mielonych migdałów</p><p>7 dkg cukru pudru</p><p>Z podanych składników zarobić ciasto i odstawić na pol godziny do lodówki, nastepnie z części ciasta uformować wałeczek, odcinać jak na kopytka i formowac male rozki (ja lubie jak rozki sa male, takie na raz do buzi). Układać na blasze z piekarnika wylozonej papierem. Piec na bardzo jasny kolor w temperaturze okolo 150-160 st.</p><p>Wcześniej należy przygotować w jakimś pojemniczku cukier do pieczenia wymieszany z duza ilością cukru waniliowego ( ja daje 10 małych opakowań cukru waniliowego i tak z 15 dkg cukru do wypieków) Po upieczeniu rożków należy je jeszcze gorące obtaczać w mieszance cukru i delikatnie ułożyć w pudelku. </p><p>Rożki sa bardzo kruche, należy sie z nimi obchodzić delikatnie.</p><p>Mozna zamiast migdałów dać zmielone orzechy włoskie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elzunia, post: 1707156, member: 30485"] 25 dkg maki 21 dkg masła 10dkg mielonych migdałów 7 dkg cukru pudru Z podanych składników zarobić ciasto i odstawić na pol godziny do lodówki, nastepnie z części ciasta uformować wałeczek, odcinać jak na kopytka i formowac male rozki (ja lubie jak rozki sa male, takie na raz do buzi). Układać na blasze z piekarnika wylozonej papierem. Piec na bardzo jasny kolor w temperaturze okolo 150-160 st. Wcześniej należy przygotować w jakimś pojemniczku cukier do pieczenia wymieszany z duza ilością cukru waniliowego ( ja daje 10 małych opakowań cukru waniliowego i tak z 15 dkg cukru do wypieków) Po upieczeniu rożków należy je jeszcze gorące obtaczać w mieszance cukru i delikatnie ułożyć w pudelku. Rożki sa bardzo kruche, należy sie z nimi obchodzić delikatnie. Mozna zamiast migdałów dać zmielone orzechy włoskie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rożki waniliowe (Vanillekipferl)
Top
Bottom