Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Rożki z bitą śmietaną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 391061" data-attributes="member: 2190"><p><strong> Ciasto drożdżowe</strong></p><p>30 dag mąki</p><p>szczypta soli</p><p>2 żółtka</p><p>1 jajko</p><p>1/2 litra mleka</p><p>1 1/2 dag drożdży</p><p>3 dag stopionego tłuszczu</p><p>3 łyżki cukru</p><p></p><p><strong>Bita śmietana</strong></p><p>30 dag śmietany kremówki</p><p>płaska łyżeczka cukru</p><p></p><p>Żóltka i jajko utrzeć z cukrem, dodać sól, rozpuszczone w mleku drożdże, mąkę i ubijać ciasto, aż pojawią się pęcherzyki.</p><p></p><p>Wlać masło i jeszcze chwilkę wyrabiać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć i postawić w cieple do wyrośnięcia. Smażyć grube naleśniki.</p><p></p><p>Naleśniki przekroić na krzyż. Powstałe trójkąciki zwinąć w rulonik tak, aby w środku powstała pusta przestrzeń.</p><p></p><p>Schłodzoną śmietaną ubić, pod koniec ubijania dodać cukier. Napelnić rożki bitą śmietaną (za pomocą szprycki)</p><p></p><p>Posypać wierzch cukrem pudrem, albo stopioną czekoladą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 391061, member: 2190"] [B] Ciasto drożdżowe[/B] 30 dag mąki szczypta soli 2 żółtka 1 jajko 1/2 litra mleka 1 1/2 dag drożdży 3 dag stopionego tłuszczu 3 łyżki cukru [B]Bita śmietana[/B] 30 dag śmietany kremówki płaska łyżeczka cukru Żóltka i jajko utrzeć z cukrem, dodać sól, rozpuszczone w mleku drożdże, mąkę i ubijać ciasto, aż pojawią się pęcherzyki. Wlać masło i jeszcze chwilkę wyrabiać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć i postawić w cieple do wyrośnięcia. Smażyć grube naleśniki. Naleśniki przekroić na krzyż. Powstałe trójkąciki zwinąć w rulonik tak, aby w środku powstała pusta przestrzeń. Schłodzoną śmietaną ubić, pod koniec ubijania dodać cukier. Napelnić rożki bitą śmietaną (za pomocą szprycki) Posypać wierzch cukrem pudrem, albo stopioną czekoladą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Rożki z bitą śmietaną
Top
Bottom