Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rożki z masą orzechową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 109927" data-attributes="member: 74"><p><strong>Rożki z masą orzechową</strong></p><p>Ciasto: </p><p>20 dag mąki,</p><p>20 dag masła,</p><p>3 żółtka,</p><p>2 łyżki gęstej śmietany. </p><p></p><p>Masa:</p><p>20 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych,</p><p>20 dag cukru pudru,</p><p>4 białka</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Mąkę, masło, żółtka, śmietanę wymieszać i zagnieść. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 1 godz. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder, ubijać na gęstą masę, dodać orzechy i delikatnie wymieszać. Kulki ciasta bardzo cienko rozwałkować, przekroić na 2 części, na każdą nakładać trochę masy i zwijać w rożek. Piec w temp. 180-200 C na jasnozłoty kolor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 109927, member: 74"] [B]Rożki z masą orzechową[/B] Ciasto: 20 dag mąki, 20 dag masła, 3 żółtka, 2 łyżki gęstej śmietany. Masa: 20 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych, 20 dag cukru pudru, 4 białka sposób przygotowania Mąkę, masło, żółtka, śmietanę wymieszać i zagnieść. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 1 godz. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder, ubijać na gęstą masę, dodać orzechy i delikatnie wymieszać. Kulki ciasta bardzo cienko rozwałkować, przekroić na 2 części, na każdą nakładać trochę masy i zwijać w rożek. Piec w temp. 180-200 C na jasnozłoty kolor. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rożki z masą orzechową
Top
Bottom