Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rozsypany róg obfitości
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="terjon" data-source="post: 723399" data-attributes="member: 4730"><p>Ciasto kruche</p><p>1kg maki</p><p>0,5kg tłuszczu typu masło ,margaryna</p><p>0,25kg cukru pudru</p><p>2 łyżki śmietany(trochę więcej niż płaskie</p><p>1 płaska łyżeczka soli</p><p>4 żółtka</p><p>Krem</p><p>6jaj</p><p>3 kostki masła</p><p>300g cukru pudru</p><p>50 gram spirytusu</p><p>mały olejek migdałowy</p><p>Jeżeli chcemy smak czekoladowy ,możemy dodać 2 roztopione czekolady lub łyżkę rozpuszczalnej kawy.</p><p>Wiśnie z dżemu do dekoracji</p><p></p><p>Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem lub malakserem. Można też mikserem.</p><p>W przypadku miksera, po lekkim podgrzaniu tłuszczu dodaję wszystko oprócz mąki. Mąkę dodaję na końcu i po uzyskaniu konsystencji kruszonki ,wykładam na stolnicę i łączę w kule. Potem schładzam przez ok. .godzinę w lodówce a następnie rozwałkowuje na 3-5 mm. Do dużego rogu najpierw zrobiłam formę z grubszej folii aluminiowej, którą w środku wypchałam pogniecionym papierem do pieczenia. Ciasto kruche pokroiłam w szersze pasy i owijałam formę rogu. Podobnie postąpiłam z małymi rożkami. Piekłam w temp. 19O stopni do lekkiego zbrązowienia.</p><p>Krem</p><p>Jajka z cukrem ubiłam na parze. Po wystudzeniu ,dodałam stopniowo do roztartego masła. Następnie spirytus plus pozostałe dodatki. Zrobionym kremem napełniłam małe rożki.Zdjęcia robiłam komórką Dostępne niestety tylko na Wielkim Żarciu bo na PC padł mi dysk a na laptopie i komórce już tego nie mam<a href="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis33436.html" target="_blank"> Rozsypany róg obfitości</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="terjon, post: 723399, member: 4730"] Ciasto kruche 1kg maki 0,5kg tłuszczu typu masło ,margaryna 0,25kg cukru pudru 2 łyżki śmietany(trochę więcej niż płaskie 1 płaska łyżeczka soli 4 żółtka Krem 6jaj 3 kostki masła 300g cukru pudru 50 gram spirytusu mały olejek migdałowy Jeżeli chcemy smak czekoladowy ,możemy dodać 2 roztopione czekolady lub łyżkę rozpuszczalnej kawy. Wiśnie z dżemu do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem lub malakserem. Można też mikserem. W przypadku miksera, po lekkim podgrzaniu tłuszczu dodaję wszystko oprócz mąki. Mąkę dodaję na końcu i po uzyskaniu konsystencji kruszonki ,wykładam na stolnicę i łączę w kule. Potem schładzam przez ok. .godzinę w lodówce a następnie rozwałkowuje na 3-5 mm. Do dużego rogu najpierw zrobiłam formę z grubszej folii aluminiowej, którą w środku wypchałam pogniecionym papierem do pieczenia. Ciasto kruche pokroiłam w szersze pasy i owijałam formę rogu. Podobnie postąpiłam z małymi rożkami. Piekłam w temp. 19O stopni do lekkiego zbrązowienia. Krem Jajka z cukrem ubiłam na parze. Po wystudzeniu ,dodałam stopniowo do roztartego masła. Następnie spirytus plus pozostałe dodatki. Zrobionym kremem napełniłam małe rożki.Zdjęcia robiłam komórką Dostępne niestety tylko na Wielkim Żarciu bo na PC padł mi dysk a na laptopie i komórce już tego nie mam[URL="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis33436.html"] Rozsypany róg obfitości[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rozsypany róg obfitości
Bottom