Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ruloniki z łososia nadziewane tuńczykiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 13505" data-attributes="member: 128"><p>Przepis ten znalazłam w Poradniku Domowym. Jest to przepyszne połączenie tuńczyka z łososiem, cieszyło się ogromnym powodzeniem na Wigilii. Doskonała przystawka na każde przyjęcie.</p><p></p><p><strong>składniki</strong></p><p>10-12 dużych plastrów wędzonego łososia</p><p>2 puszki tuńczyka w sosie własnym</p><p>3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany (18%)</p><p>1 łyżka koncentratu pomidorowego</p><p>1-2 łyżeczki musztardy miodowej</p><p>1 łyżka soku z cytryny lub limonki</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p>koperek, plasterki lub cząstki cytryny</p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Tuńczyka rozdrobnić w miseczce.</p><p>W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z koncentratem, musztardą i sokiem z cytryny (limonki). Doprawić do smaku solą i pieprzem.</p><p>Sos stopniowo łączyć z tuńczykiem, uważając żeby masa nie zrobiła się zbyt rzadka (trochę sosu zostanie)</p><p>i jeszcze ewentualnie doprawić.</p><p>Na brzegu każdego plastra łososia nakładać łyżeczkę masy tuńczykowej i zwijać roladki. </p><p>Ułożyć na półmisku i przybrać plasterkami (cząstkami) cytryny i gałązkami koperku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 13505, member: 128"] Przepis ten znalazłam w Poradniku Domowym. Jest to przepyszne połączenie tuńczyka z łososiem, cieszyło się ogromnym powodzeniem na Wigilii. Doskonała przystawka na każde przyjęcie. [B]składniki[/B] 10-12 dużych plastrów wędzonego łososia 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany (18%) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka soku z cytryny lub limonki sól, pieprz do smaku koperek, plasterki lub cząstki cytryny [B]sposób przygotowania[/B] Tuńczyka rozdrobnić w miseczce. W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z koncentratem, musztardą i sokiem z cytryny (limonki). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos stopniowo łączyć z tuńczykiem, uważając żeby masa nie zrobiła się zbyt rzadka (trochę sosu zostanie) i jeszcze ewentualnie doprawić. Na brzegu każdego plastra łososia nakładać łyżeczkę masy tuńczykowej i zwijać roladki. Ułożyć na półmisku i przybrać plasterkami (cząstkami) cytryny i gałązkami koperku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ruloniki z łososia nadziewane tuńczykiem*
Top
Bottom