Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Rustykalna tarta na cieście francuskim z kiełbasą i pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1517876" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]88470[/ATTACH]</p><p></p><p>1 opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego</p><p>250 g kiełbasy</p><p>250 g pieczarek</p><p>1 duża cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>125 g sera typu feta</p><p>2 jajka rozmiar M</p><p>1/3 łyżeczki suszonego tymianku</p><p>świeżo mielony czarny pieprz - do smaku</p><p>ew. sól</p><p>2 łyżki drobno startego parmezanu lub sera cheddar do posypania</p><p></p><p>olej</p><p></p><p>Kiełbasę kroimy w pól plastry i rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy tymianek, obraną, posiekaną cebulę, obrany, posiekany czosnek oraz pokrojone w plastry pieczarki. Mieszamy i smażymy, aż cebula będzie szklista a pieczarki podsmażone.</p><p></p><p>Zdejmujemy patelnię z ognia, by składniki trochę przestygły. Dodajemy pokruszony ser feta oraz jajka i mieszamy całość na jednolita masę. Doprawiamy do smaku pieprzem i ew. solą. </p><p></p><p>W dopasowanej wielkością formie do pieczenia rozkładamy na płasko ciasto francuskie (wraz z papierem, na którym ono jest). Zaginamy po ok. 1 cm ciasta z każdej strony do wewnątrz, tworząc brzeg. Ca cieście rozkładamy równą warstwą przygotowane wcześniej nadzienie. Posypujemy lekko parmezanem.</p><p></p><p>Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. C ok. 25 minut, aż brzegi będą rumiane z ser zapieczony.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1517876, member: 2721"] [ATTACH=full]88470[/ATTACH] 1 opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego 250 g kiełbasy 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 125 g sera typu feta 2 jajka rozmiar M 1/3 łyżeczki suszonego tymianku świeżo mielony czarny pieprz - do smaku ew. sól 2 łyżki drobno startego parmezanu lub sera cheddar do posypania olej Kiełbasę kroimy w pól plastry i rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy tymianek, obraną, posiekaną cebulę, obrany, posiekany czosnek oraz pokrojone w plastry pieczarki. Mieszamy i smażymy, aż cebula będzie szklista a pieczarki podsmażone. Zdejmujemy patelnię z ognia, by składniki trochę przestygły. Dodajemy pokruszony ser feta oraz jajka i mieszamy całość na jednolita masę. Doprawiamy do smaku pieprzem i ew. solą. W dopasowanej wielkością formie do pieczenia rozkładamy na płasko ciasto francuskie (wraz z papierem, na którym ono jest). Zaginamy po ok. 1 cm ciasta z każdej strony do wewnątrz, tworząc brzeg. Ca cieście rozkładamy równą warstwą przygotowane wcześniej nadzienie. Posypujemy lekko parmezanem. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. C ok. 25 minut, aż brzegi będą rumiane z ser zapieczony. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Rustykalna tarta na cieście francuskim z kiełbasą i pieczarkami
Top
Bottom