Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba duszona w cebuli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1456925" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="color: #483D8B"><span style="font-size: 26px">Ryba duszona w cebuli</span></span></strong></p><p></p><p><a href="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=2422&st=0" target="_blank">Skorzystałam z przepisu Mileny podanego na Cook-Talk</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]84639[/ATTACH]</p><p></p><p>Filet ryby ze skórą (500-700 g) ja miałam mirunę</p><p>2 duże cebule</p><p>liść laurowy-6 szt</p><p>ziele angielskie-8 ziarenek</p><p>pieprz czarny-10 ziarenek</p><p>sól</p><p>oliwa-około 1/3 szklanki</p><p>woda -mała filiżanka</p><p></p><p>-Rybę oczyścić,pokroić,posolić z dwóch stron</p><p>-cebulę pokroić w talarki</p><p></p><p>Na dno niedużego garnka wlać trochę oliwy,wyłożyć dno cebulą,na cebulę włożyć kawałki posolonej ryby,</p><p>na rybę położyć 3 liście laurowe,4 ziela,5 ziarenek pieprzu,</p><p>znowu warstwa cebuli i skropić częścią oliwy.</p><p>Następna warstwa to ryba,reszta przypraw,cebula i reszta oliwy.</p><p>Na końcu wlać delikatnie małą filiżankę wody i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 40 minut.</p><p>Zdjąć pokrywkę i na małym ogniu zostawić na 20 minut.</p><p></p><p>Najlepsza jest wtedy,gdy ją schłodzimy.</p><p></p><p><span style="color: #808000">W komentarzach dziewczyny piszą że zamiast wody dają śmietanę,albo śmietanę z mlekiem.</span></p><p><span style="color: #808000">Aby sos był bardziej zawiesisty,rybę obtaczają w mące i delikatnie wrzucają na wrzątek,a cebulę i przyprawy na wierzch.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1456925, member: 421"] [B][COLOR=#483D8B][SIZE=12]Ryba duszona w cebuli[/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE][/B] [URL="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=2422&st=0"]Skorzystałam z przepisu Mileny podanego na Cook-Talk[/URL] [ATTACH=full]84639[/ATTACH] Filet ryby ze skórą (500-700 g) ja miałam mirunę 2 duże cebule liść laurowy-6 szt ziele angielskie-8 ziarenek pieprz czarny-10 ziarenek sól oliwa-około 1/3 szklanki woda -mała filiżanka -Rybę oczyścić,pokroić,posolić z dwóch stron -cebulę pokroić w talarki Na dno niedużego garnka wlać trochę oliwy,wyłożyć dno cebulą,na cebulę włożyć kawałki posolonej ryby, na rybę położyć 3 liście laurowe,4 ziela,5 ziarenek pieprzu, znowu warstwa cebuli i skropić częścią oliwy. Następna warstwa to ryba,reszta przypraw,cebula i reszta oliwy. Na końcu wlać delikatnie małą filiżankę wody i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 40 minut. Zdjąć pokrywkę i na małym ogniu zostawić na 20 minut. Najlepsza jest wtedy,gdy ją schłodzimy. [COLOR=#808000]W komentarzach dziewczyny piszą że zamiast wody dają śmietanę,albo śmietanę z mlekiem. Aby sos był bardziej zawiesisty,rybę obtaczają w mące i delikatnie wrzucają na wrzątek,a cebulę i przyprawy na wierzch.[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba duszona w cebuli
Top
Bottom