Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryba gotowana na zielono*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 1026332" data-attributes="member: 12418"><p>Bardzo prosta i bardzo szybka do zrobienia ryba.</p><p>Przepis pochodzi z książeczki &quot;Kuchnia gruzińska&quot; Grażyny Strumiłło-Miłosz, Warszawa 1981 r.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>- 80 dkg ryby <em>(ja zrobiłam z mintaja)</em></p><p>- 3 cebule</p><p>- 2 ząbki czosnku</p><p>- 1 szklanka posiekanego koperku, pietruszki, kolendry, estragonu, bazylii, </p><p>- gałązka selera naciowego i mięty</p><p> <em>(nie wszystkie zioła miałam świeże, niektóre dodałam jako suszone)</em></p><p>- szczypta szafranu</p><p>- 2 łyżeczki cukru</p><p>- sól, pieprz</p><p>- 1 cytryna</p><p></p><p>Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem.</p><p>Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę.</p><p>Wrzucić drobno posiekaną cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier.</p><p>Przykryć i gotować na małym ogniu.</p><p>Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]56626[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 1026332, member: 12418"] Bardzo prosta i bardzo szybka do zrobienia ryba. Przepis pochodzi z książeczki "Kuchnia gruzińska" Grażyny Strumiłło-Miłosz, Warszawa 1981 r. Składniki: - 80 dkg ryby [I](ja zrobiłam z mintaja)[/I] - 3 cebule - 2 ząbki czosnku - 1 szklanka posiekanego koperku, pietruszki, kolendry, estragonu, bazylii, - gałązka selera naciowego i mięty [I](nie wszystkie zioła miałam świeże, niektóre dodałam jako suszone)[/I] - szczypta szafranu - 2 łyżeczki cukru - sól, pieprz - 1 cytryna Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem. [ATTACH=full]56626[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryba gotowana na zielono*
Top
Bottom