Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryba na parze*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 969438" data-attributes="member: 12418"><p>Potrawa bardzo łatwa i wyjątkowo nie wymaga dużo pracy wstępnej.</p><p>Właściwie sama się robi...</p><p>Źródło: K. Pospieszyńska &quot;Kuchnia chińska. Wydawnictwo specjalne KONTYNENTÓW&quot; 1984</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- 50 dkg filetów z dorsza (mintaj)</p><p>- 1 łyżka oleju sezamowego lub sojowego</p><p>- 1 łyżeczka cukru</p><p>- 2 łyżki sosu sojowego</p><p>- 1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>- 2 łyżki roztartego czosnku</p><p>- 1 łyżka posiekanego pieprzu czarnego lub łyżeczka przyprawy chili</p><p>- 2 łyżki posiekanego szczypiorku</p><p><strong></strong></p><p><strong>Marynata:</strong></p><p>- 1 łyżka wódki wyborowej</p><p>- pół łyżeczki soli</p><p></p><p>Rybę pokroić na kawałki 4 cm.</p><p>W misce połączyć składniki marynaty, wymieszać z rybą, odstawić na 15 minut.</p><p>Dokładnie wymieszać pozostałe składniki , poza pieprzem i szczypiorkiem i dodać do ryby.</p><p>Gotować na parze 25 minut.</p><p>Ja ugotowałam w elektrycznym &quot;parowniku&quot;</p><p>Ugotowaną rybę wyjąć ostrożnie , ułożyć na talerzach, posypać pieprzem lub chili i szczypiorkiem</p><p>Podawać na gorąco z chińskimi bułeczkami na parze lub świeżym białym pieczywem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51971[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 969438, member: 12418"] Potrawa bardzo łatwa i wyjątkowo nie wymaga dużo pracy wstępnej. Właściwie sama się robi... Źródło: K. Pospieszyńska "Kuchnia chińska. Wydawnictwo specjalne KONTYNENTÓW" 1984 [B]Składniki:[/B] - 50 dkg filetów z dorsza (mintaj) - 1 łyżka oleju sezamowego lub sojowego - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki roztartego czosnku - 1 łyżka posiekanego pieprzu czarnego lub łyżeczka przyprawy chili - 2 łyżki posiekanego szczypiorku [B] Marynata:[/B] - 1 łyżka wódki wyborowej - pół łyżeczki soli Rybę pokroić na kawałki 4 cm. W misce połączyć składniki marynaty, wymieszać z rybą, odstawić na 15 minut. Dokładnie wymieszać pozostałe składniki , poza pieprzem i szczypiorkiem i dodać do ryby. Gotować na parze 25 minut. Ja ugotowałam w elektrycznym "parowniku" Ugotowaną rybę wyjąć ostrożnie , ułożyć na talerzach, posypać pieprzem lub chili i szczypiorkiem Podawać na gorąco z chińskimi bułeczkami na parze lub świeżym białym pieczywem. [ATTACH=full]51971[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryba na parze*
Top
Bottom