- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Ryba na ryżu z tapenado
500 g fileta białej ryby
250 g ryżu
2 łyżki tapenado
500 g różnokolorowych pomidorów koktajlowych
Świeża bazylia
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
1.Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy.
2.Do głębokiej patelni wsypujemy ryż, solimy. Dodajemy tapenado i 500 ml wody, Gotujemy.
3.W międzyczasie kroimy pomidorki na połówki, drzemy listki bazylii , solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwką.
4.Kiedy ryż zaczyna pęcznieć, dokładamy rybę, posypujemy pomidorkami. Dla dekoracji dodajemy jeszcze listki bazylii, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.
Ps.1 Potrawa pochodzi z książki Jamiego Olivera – 5 składników.
Ps.2 Jest po prostu petardą.
Ps.3 Użyłem ryżu naturalnego.

500 g fileta białej ryby
250 g ryżu
2 łyżki tapenado
500 g różnokolorowych pomidorów koktajlowych
Świeża bazylia
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
1.Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy.
2.Do głębokiej patelni wsypujemy ryż, solimy. Dodajemy tapenado i 500 ml wody, Gotujemy.
3.W międzyczasie kroimy pomidorki na połówki, drzemy listki bazylii , solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwką.
4.Kiedy ryż zaczyna pęcznieć, dokładamy rybę, posypujemy pomidorkami. Dla dekoracji dodajemy jeszcze listki bazylii, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.
Ps.1 Potrawa pochodzi z książki Jamiego Olivera – 5 składników.
Ps.2 Jest po prostu petardą.
Ps.3 Użyłem ryżu naturalnego.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: