Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba na ryżu z tapenado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1627851" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryba na ryżu z tapenado</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96713[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>500 g fileta białej ryby</p><p>250 g ryżu</p><p>2 łyżki tapenado</p><p>500 g różnokolorowych pomidorów koktajlowych</p><p>Świeża bazylia </p><p>Sól, pieprz</p><p>Oliwa z oliwek</p><p></p><p>1.Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy.</p><p>2.Do głębokiej patelni wsypujemy ryż, solimy. Dodajemy tapenado i 500 ml wody, Gotujemy.</p><p>3.W międzyczasie kroimy pomidorki na połówki, drzemy listki bazylii , solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwką.</p><p>4.Kiedy ryż zaczyna pęcznieć, dokładamy rybę, posypujemy pomidorkami. Dla dekoracji dodajemy jeszcze listki bazylii, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.</p><p></p><p>Ps.1 Potrawa pochodzi z książki Jamiego Olivera – 5 składników.</p><p>Ps.2 Jest po prostu petardą.</p><p>Ps.3 Użyłem ryżu naturalnego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1627851, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryba na ryżu z tapenado[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96713[/ATTACH] 500 g fileta białej ryby 250 g ryżu 2 łyżki tapenado 500 g różnokolorowych pomidorów koktajlowych Świeża bazylia Sól, pieprz Oliwa z oliwek 1.Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy. 2.Do głębokiej patelni wsypujemy ryż, solimy. Dodajemy tapenado i 500 ml wody, Gotujemy. 3.W międzyczasie kroimy pomidorki na połówki, drzemy listki bazylii , solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwką. 4.Kiedy ryż zaczyna pęcznieć, dokładamy rybę, posypujemy pomidorkami. Dla dekoracji dodajemy jeszcze listki bazylii, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut. Ps.1 Potrawa pochodzi z książki Jamiego Olivera – 5 składników. Ps.2 Jest po prostu petardą. Ps.3 Użyłem ryżu naturalnego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba na ryżu z tapenado
Top
Bottom