Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba pieczona z warzywami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 930768" data-attributes="member: 2721"><p>Taką rybkę przygotowywała moja Mama. Jest pyszna, delikatna i soczysta, a przy tym szybko się ją robi.</p><p></p><p>[ATTACH=full]48332[/ATTACH]</p><p></p><p>filety ryby - u mnie 2 filety dorsza</p><p>pieczarki - 250 g</p><p>marchewka - 1 duża</p><p>pieprz</p><p>sos sojowy lub ew. sól</p><p>olej</p><p></p><p>folia aluminiowa</p><p></p><p></p><p>Rybę, jeśli jest zamrożona - rozmrozić.</p><p>Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą złote. Marchewkę zetrzeć na tarce - duże oczka.</p><p></p><p>Przygotować tyle prostokątnych kawałków folii aluminiowej, ile mamy filetów.</p><p>Na środku każdego kawałka układać startą marchewkę a na niej rybę. Rybę skropić sosem sojowym lub posypać solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki. Całość zawinąć szczelnie, jak paczuszkę.</p><p></p><p>Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. przez ok. 20 min.</p><p></p><p>Podawać w całości, razem z folią. Jako dodatek pasuje świeże pieczywo bądź ryż.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 930768, member: 2721"] Taką rybkę przygotowywała moja Mama. Jest pyszna, delikatna i soczysta, a przy tym szybko się ją robi. [ATTACH=full]48332[/ATTACH] filety ryby - u mnie 2 filety dorsza pieczarki - 250 g marchewka - 1 duża pieprz sos sojowy lub ew. sól olej folia aluminiowa Rybę, jeśli jest zamrożona - rozmrozić. Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą złote. Marchewkę zetrzeć na tarce - duże oczka. Przygotować tyle prostokątnych kawałków folii aluminiowej, ile mamy filetów. Na środku każdego kawałka układać startą marchewkę a na niej rybę. Rybę skropić sosem sojowym lub posypać solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki. Całość zawinąć szczelnie, jak paczuszkę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. przez ok. 20 min. Podawać w całości, razem z folią. Jako dodatek pasuje świeże pieczywo bądź ryż. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba pieczona z warzywami*
Top
Bottom