Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba pieczona z ziołami i pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 930798" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Ryba pieczona ze świeżymi ziołami i pieczarkami</strong></p><p></p><p>na 1 osobę:</p><p> </p><p>1 filet z ryby</p><p>1 łyżka świeżych posiekanych ziół - np. pietruszki, oregano, tymianku, koperku</p><p>1 mały zmiażdżony ząbek czosnku</p><p>1 -2 łyżki oliwy</p><p>sok z 1/2 cytryny</p><p>sól, świeżo mielony pieprz</p><p> 2-3 małe pieczarki </p><p></p><p>Folię aluminiową posmarować oliwą. Rozmrożoną przez noc w lodówce rybę umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć, skropić cytryną, polać mieszaniną ziół, soku z cytryny ,soli, czosnku i oliwy. Na filety położyć pokrojone w plastry i lekko podsmażone pieczarki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (180 -190 stopni) około 20 minut. </p><p>Gdyby ryba zanadto wysychała, można podlać odrobiną białego wina lub przykryć drugim arkuszem folii aluminiowej. </p><p>Można też położyć na wierzchu kilka wiórków masła - dodadzą soczystości i aromatu. </p><p></p><p>[ATTACH=full]48344[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 930798, member: 1024"] [B]Ryba pieczona ze świeżymi ziołami i pieczarkami[/B] na 1 osobę: 1 filet z ryby 1 łyżka świeżych posiekanych ziół - np. pietruszki, oregano, tymianku, koperku 1 mały zmiażdżony ząbek czosnku 1 -2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny sól, świeżo mielony pieprz 2-3 małe pieczarki Folię aluminiową posmarować oliwą. Rozmrożoną przez noc w lodówce rybę umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć, skropić cytryną, polać mieszaniną ziół, soku z cytryny ,soli, czosnku i oliwy. Na filety położyć pokrojone w plastry i lekko podsmażone pieczarki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (180 -190 stopni) około 20 minut. Gdyby ryba zanadto wysychała, można podlać odrobiną białego wina lub przykryć drugim arkuszem folii aluminiowej. Można też położyć na wierzchu kilka wiórków masła - dodadzą soczystości i aromatu. [ATTACH=full]48344[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba pieczona z ziołami i pieczarkami*
Top
Bottom