Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po grecku (choco)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39186" data-attributes="member: 36"><p>Rybę po grecku robię tak: </p><p></p><p>Kilka marchewek tak 4-5, 2 pietruszki, kawałek selera - ścieram na tarce. 1 czerwoną paprykę kroję w malutkie kawałeczki, 2 pory w plasterki. </p><p>To wszystko podsmażam chwilkę na oleju i zalewam odrobinką bulionu - chyba 1/2 szklanki,ale zawsze robię to na oko. Tak tylko żeby się dusiło a nie żeby zrobiła się zupa. I duszę do miękkości. </p><p>Rybkę wkładam do bulionu i gotuję na małym ogniu. Po wyjęciu ona rozpada się na takie kawałeczki ale niezupełnie malutkie, bo potem przy mieszaniu z warzywami i tak się rozwala. </p><p>Więc mieszam z warzywami i dodaję koncentrat pomidorowy rozrzedzony odrobinkę bulionem. </p><p>Mieszam i zostawiam na jakieś 2 godziny, żeby smaki dobrze się połączyły!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39186, member: 36"] Rybę po grecku robię tak: Kilka marchewek tak 4-5, 2 pietruszki, kawałek selera - ścieram na tarce. 1 czerwoną paprykę kroję w malutkie kawałeczki, 2 pory w plasterki. To wszystko podsmażam chwilkę na oleju i zalewam odrobinką bulionu - chyba 1/2 szklanki,ale zawsze robię to na oko. Tak tylko żeby się dusiło a nie żeby zrobiła się zupa. I duszę do miękkości. Rybkę wkładam do bulionu i gotuję na małym ogniu. Po wyjęciu ona rozpada się na takie kawałeczki ale niezupełnie malutkie, bo potem przy mieszaniu z warzywami i tak się rozwala. Więc mieszam z warzywami i dodaję koncentrat pomidorowy rozrzedzony odrobinkę bulionem. Mieszam i zostawiam na jakieś 2 godziny, żeby smaki dobrze się połączyły!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po grecku (choco)*
Top
Bottom