Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
ryba po grecku (ciekawe czy grecy o tym wiedza:) )*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1391316" data-attributes="member: 1716"><p>Dziś zrobiłam w dukanowej wersji.</p><p></p><p>Marchwie 2-3, pietruszki 2, seler - ścieram na tarce na dużych oczkach.</p><p>Cebule 2 (dodaję choć w tym przepisie nie ma) kroję w półkrążki i na posmarowanej olejem patelni smażę chwilę, solę, dodaję resztę warzyw, smażę ciągle mieszając i podlewam niewielką ilością wody. Dusze pod przykryciem uważając żeby się woda nie wygotowała do cna bo się przypali.</p><p>Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości doprawiam pieprzem mielonym, papryką ostrą i słodką - sporo, sól do smaku i kropla, dwie słodzika, sporo koncentratu pomidorowego. Woda powinna być zredukowana - to nie ma być płynne. Smak słono, kwaskowo leciutko słodkawy, jak ktoś lubi - ostry, dodać ostrej papryki.</p><p></p><p>Rybę rozmrażam.</p><p>Jajko 1 mieszam z przyprawami do ryby, sól, sok z cytryny, pieprz cytrynowy, kropla słodzika plus łyżka skrobii kukurydzianej - mieszam, wrzucam w to osuszoną poporcjowaną w mniejsze kawałki rybę, pokrywam każdy kawałek ta mieszaniną i smażę partiami na opędzlowanej olejem patelni.</p><p>Składam warstwami sos-ryba. Zostawiam na chwilę żeby przeszło smakami.</p><p>[ATTACH=full]80001[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1391316, member: 1716"] Dziś zrobiłam w dukanowej wersji. Marchwie 2-3, pietruszki 2, seler - ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebule 2 (dodaję choć w tym przepisie nie ma) kroję w półkrążki i na posmarowanej olejem patelni smażę chwilę, solę, dodaję resztę warzyw, smażę ciągle mieszając i podlewam niewielką ilością wody. Dusze pod przykryciem uważając żeby się woda nie wygotowała do cna bo się przypali. Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości doprawiam pieprzem mielonym, papryką ostrą i słodką - sporo, sól do smaku i kropla, dwie słodzika, sporo koncentratu pomidorowego. Woda powinna być zredukowana - to nie ma być płynne. Smak słono, kwaskowo leciutko słodkawy, jak ktoś lubi - ostry, dodać ostrej papryki. Rybę rozmrażam. Jajko 1 mieszam z przyprawami do ryby, sól, sok z cytryny, pieprz cytrynowy, kropla słodzika plus łyżka skrobii kukurydzianej - mieszam, wrzucam w to osuszoną poporcjowaną w mniejsze kawałki rybę, pokrywam każdy kawałek ta mieszaniną i smażę partiami na opędzlowanej olejem patelni. Składam warstwami sos-ryba. Zostawiam na chwilę żeby przeszło smakami. [ATTACH=full]80001[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
ryba po grecku (ciekawe czy grecy o tym wiedza:) )*
Top
Bottom