Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po japońsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alka" data-source="post: 9134" data-attributes="member: 50"><p>Składniki:</p><p>1 kg morszczuka,</p><p>1,5 szkl. mleka,</p><p>1,5 szkl. mąki,</p><p>2 jaja,</p><p>4 duże cebule,</p><p>4 duże ogórki konserwowe,</p><p>1 duża papryka,</p><p>2 szkl. wody,</p><p>3 łyżki octu,</p><p>0,5 szkl. oleju,</p><p>1 mały przecier pomidorowy,</p><p>sól, pieprz.</p><p></p><p>Z mleka, mąki i jaj robimy ciasto. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na oleju. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę i mieszamy. Z wody, octu, oleju i przecieru pomidorowego robimy zalewę – doprawiamy solą i pieprzem. </p><p>W wysokim naczyniu układamy na przemian ryby z mieszanką warzywną, na wierzchu kładziemy warzywa i wszystko zalewamy zalewą. Odstawiamy na 24 h. Można jeść na zimno lub ciepło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alka, post: 9134, member: 50"] Składniki: 1 kg morszczuka, 1,5 szkl. mleka, 1,5 szkl. mąki, 2 jaja, 4 duże cebule, 4 duże ogórki konserwowe, 1 duża papryka, 2 szkl. wody, 3 łyżki octu, 0,5 szkl. oleju, 1 mały przecier pomidorowy, sól, pieprz. Z mleka, mąki i jaj robimy ciasto. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na oleju. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę i mieszamy. Z wody, octu, oleju i przecieru pomidorowego robimy zalewę – doprawiamy solą i pieprzem. W wysokim naczyniu układamy na przemian ryby z mieszanką warzywną, na wierzchu kładziemy warzywa i wszystko zalewamy zalewą. Odstawiamy na 24 h. Można jeść na zimno lub ciepło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po japońsku*
Top
Bottom