Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po krakowsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alka" data-source="post: 9135" data-attributes="member: 50"><p>Składniki:</p><p>1,2 kg ryby (karp, mintaj, sum, itp),</p><p>po 10 dag pietruszki, selera i pora;</p><p>0.75 szkl. śmietany,</p><p>2 łyżki masła,</p><p>3-4 duże jabłka,</p><p>5 łyżek tartego chrzanu,</p><p>sok z cytryny,</p><p>łyżeczka cukru,</p><p>sól, pieprz.</p><p></p><p>Rybę kroimy w dzwonka. Z włoszczyzny gotujemy wywar i w nim przez 10 min. gotujemy rybę. Ugotowaną przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Jabłka razem ze skórką kroimy w ćwiartki i ucieramy na grubej tarce po czym szybciutko mieszamy z chrzanem i śmietaną. Doprawiamy sos jabłkowy solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny i polewamy nim rybę. Teraz wszystko wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekamy przez ok. 10 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alka, post: 9135, member: 50"] Składniki: 1,2 kg ryby (karp, mintaj, sum, itp), po 10 dag pietruszki, selera i pora; 0.75 szkl. śmietany, 2 łyżki masła, 3-4 duże jabłka, 5 łyżek tartego chrzanu, sok z cytryny, łyżeczka cukru, sól, pieprz. Rybę kroimy w dzwonka. Z włoszczyzny gotujemy wywar i w nim przez 10 min. gotujemy rybę. Ugotowaną przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Jabłka razem ze skórką kroimy w ćwiartki i ucieramy na grubej tarce po czym szybciutko mieszamy z chrzanem i śmietaną. Doprawiamy sos jabłkowy solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny i polewamy nim rybę. Teraz wszystko wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekamy przez ok. 10 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po krakowsku*
Top
Bottom