Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po marokańsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1328116" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryba po marokańsku</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]75821[/ATTACH]</p><p></p><p>600 g fileta z ryby morskiej (np dorsz)</p><p>500 g marchwi</p><p>2 czerwone papryki</p><p>4 łyżki papryki mielonej słodkiej</p><p>1 łyżka papryki mielonej ostrej</p><p>1 łyżka mielonego kminu rzymskiego (kuminu) lub w ostateczności kminku</p><p>szklanka zielonych oliwek (bez pestek, bez nadzienia)</p><p>puszka pomidorów bez skórki</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>pęczek kolendry lub pietruszki</p><p>125 ml oliwy</p><p>125 ml białego wina</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>1. Do szerokiego garnka wlewamy oliwę. Wsypujemy wszystkie przyprawy z wyjątkiem soli. Lekko je podsmażamy, żeby całość nabrała brązowego koloru.</p><p>2. Dokładamy pokrojoną w talarki marchew. Mieszamy i dusimy do zmięknięcia ( można dodać odrobinę wody). Pokrojoną na 8 kawałków paprykę dorzucamy do marchewki. Dusimy 2 minuty.</p><p>3. Uprzednio pokropioną z połowy cytryny rybę kładziemy na dnie garnka, przykrywamy ją marchewką z papryką, dodajemy resztkę soku z cytryny, wino, solimy a na wierzch wrzucamy oliwki. Potrawy nie mieszamy tylko potrząsamy garnkiem.</p><p>4. Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodajemy natkę kolendry w całości, wyłączamy palnik i zostawiamy pod przykryciem na 20 minut.</p><p>[ATTACH=full]75822[/ATTACH]</p><p>Ps 1 Potrawę podajemy z białym pieczywem</p><p>Ps 2 Potrawa pochodzi z <a href="http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-6691_ryba-po-marokansku-.html" target="_blank">http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...arokansku-.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1328116, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryba po marokańsku[/B][/SIZE] [ATTACH=full]75821[/ATTACH] 600 g fileta z ryby morskiej (np dorsz) 500 g marchwi 2 czerwone papryki 4 łyżki papryki mielonej słodkiej 1 łyżka papryki mielonej ostrej 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego (kuminu) lub w ostateczności kminku szklanka zielonych oliwek (bez pestek, bez nadzienia) puszka pomidorów bez skórki sok z 1 cytryny sok z 1 cytryny pęczek kolendry lub pietruszki 125 ml oliwy 125 ml białego wina sól, pieprz 1. Do szerokiego garnka wlewamy oliwę. Wsypujemy wszystkie przyprawy z wyjątkiem soli. Lekko je podsmażamy, żeby całość nabrała brązowego koloru. 2. Dokładamy pokrojoną w talarki marchew. Mieszamy i dusimy do zmięknięcia ( można dodać odrobinę wody). Pokrojoną na 8 kawałków paprykę dorzucamy do marchewki. Dusimy 2 minuty. 3. Uprzednio pokropioną z połowy cytryny rybę kładziemy na dnie garnka, przykrywamy ją marchewką z papryką, dodajemy resztkę soku z cytryny, wino, solimy a na wierzch wrzucamy oliwki. Potrawy nie mieszamy tylko potrząsamy garnkiem. 4. Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodajemy natkę kolendry w całości, wyłączamy palnik i zostawiamy pod przykryciem na 20 minut. [ATTACH=full]75822[/ATTACH] Ps 1 Potrawę podajemy z białym pieczywem Ps 2 Potrawa pochodzi z [URL="http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-6691_ryba-po-marokansku-.html"]http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...arokansku-.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba po marokańsku*
Top
Bottom