Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
ryba po żydowsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bernadeta" data-source="post: 423376" data-attributes="member: 2288"><p><em><strong>składniki: </strong> </em></p><p><em></em></p><p><em>1kg mrożonych filetów rybnych (mintaj,panga), </em></p><p><em>2 kg cebuli, </em></p><p><em>1 słoiczek przecieru pomidorowego, </em></p><p><em>1 kostka rosołowa, </em></p><p><em>2 jajka, </em></p><p><em>mąka (do panierowania), </em></p><p><em>sól, pieprz, vegeta </em></p><p><em></em></p><p><em><strong> wykonanie: </strong> </em></p><p><em></em></p><p><em>Płaty rybne rozmrozić tak aby można je było bez trudu pokroić na kawałki. </em></p><p><em>Kawałki ryby panierować w jajku i mące i smażyć na złoty kolor. </em></p><p><em>Cebule obrać i pokroić w półksiężyce. </em></p><p><em>Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę. </em></p><p><em>W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i wylać na cebulę. </em></p><p><em>Po 5 minutach doprawić cebulkę przyprawami. </em></p><p><em>Dusić ją jakieś 15 minut do miękkości. </em></p><p><em>Na końcu dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać. </em></p><p><em>Jeszcze chwilkę smażyć. </em></p><p><em>Na spód szklanego naczynia wyłożyć cebulę, tak aby zakryła dno. </em></p><p><em>Następnie układać rybę na przemian z cebulką. </em></p><p><em>Na końcu musi znajdować się sos cebulkowy. </em></p><p><em></em></p><p><em></em></p><p><em>Polecam na małe przyjęcia gościnne ale także jako danie na kolację.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bernadeta, post: 423376, member: 2288"] [I][B]składniki: [/B] 1kg mrożonych filetów rybnych (mintaj,panga), 2 kg cebuli, 1 słoiczek przecieru pomidorowego, 1 kostka rosołowa, 2 jajka, mąka (do panierowania), sól, pieprz, vegeta [B] wykonanie: [/B] Płaty rybne rozmrozić tak aby można je było bez trudu pokroić na kawałki. Kawałki ryby panierować w jajku i mące i smażyć na złoty kolor. Cebule obrać i pokroić w półksiężyce. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę. W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i wylać na cebulę. Po 5 minutach doprawić cebulkę przyprawami. Dusić ją jakieś 15 minut do miękkości. Na końcu dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilkę smażyć. Na spód szklanego naczynia wyłożyć cebulę, tak aby zakryła dno. Następnie układać rybę na przemian z cebulką. Na końcu musi znajdować się sos cebulkowy. Polecam na małe przyjęcia gościnne ale także jako danie na kolację.[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
ryba po żydowsku*
Top
Bottom