Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba pod kołderką*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 810140" data-attributes="member: 2755"><p>Składniki:</p><p></p><p>0.5 kg filetów ryby morskiej</p><p></p><p>1 duża cebula</p><p></p><p>2łyżki masła</p><p></p><p>1 szklanka gęstej śmietany</p><p></p><p>1 łyzka przesianej mąki pszennej</p><p></p><p>1 jajko</p><p></p><p>sok z połowy cytryny</p><p></p><p>suszone zioła prowansalskie</p><p></p><p>sól, pieprz, słodka papryka</p><p></p><p>tarty ser</p><p></p><p>Rybę myjemy, osuszamy, nacieramy sokiem z cytryny, sola i ziołami prowansalskimi. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę. Po godzinie układamy rybę w natłuszczonej masłem formie i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy 15 minut. </p><p></p><p>Cebulę drobno siekamy i podduszamy na małej ilości tłuszczu. Śmietanę lekko ubijamy z papryką. Dodajemy duszoną cebulę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podpieczoną rybę zalewamy powstałym sosem ze śmietany. Całość posypujemy tartym serem i ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu, gdy ser się stopi, a śmietanowa kołderka zarumieni.</p><p></p><p>Źródło: &quot;Kuchnia Polska&quot; M.Caprari</p><p></p><p>[ATTACH=full]37443[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 810140, member: 2755"] Składniki: 0.5 kg filetów ryby morskiej 1 duża cebula 2łyżki masła 1 szklanka gęstej śmietany 1 łyzka przesianej mąki pszennej 1 jajko sok z połowy cytryny suszone zioła prowansalskie sól, pieprz, słodka papryka tarty ser Rybę myjemy, osuszamy, nacieramy sokiem z cytryny, sola i ziołami prowansalskimi. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę. Po godzinie układamy rybę w natłuszczonej masłem formie i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy 15 minut. Cebulę drobno siekamy i podduszamy na małej ilości tłuszczu. Śmietanę lekko ubijamy z papryką. Dodajemy duszoną cebulę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podpieczoną rybę zalewamy powstałym sosem ze śmietany. Całość posypujemy tartym serem i ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu, gdy ser się stopi, a śmietanowa kołderka zarumieni. Źródło: "Kuchnia Polska" M.Caprari [ATTACH=full]37443[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba pod kołderką*
Top
Bottom