Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w białym, chrzanowym sosie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 827828" data-attributes="member: 4258"><p>Nie mogłam się doczekac odpowiedzi od moich rosyjskich koleżanek, jak mam zrobic biały-chrzanowy sos do ryby, wymyśliłam własną ale za to bardzo smaczną wersję.</p><p></p><p><strong>Ryba w białym, chrzanowym sosie</strong></p><p></p><p>* 500 g filetów rybnych (ja miałam filety z soli)</p><p>* 200 ml śmietany kremówki )30%),</p><p>* 1,5 łyżki mąki,</p><p>* 4 czubate łyżeczki chrzanu tartego</p><p>* sok z cytryny</p><p>* sól, pieprz, 1/2 - 1 łyżeczki cukru</p><p></p><p>* można posypac utartym żółtym serem ( wg gustu)</p><p></p><p>Filety posolic, popieprzyc i skropic sokiem z 1/2 cytryny. Odstawic na kilka minut. </p><p>Odsączone z nadmiaru wody filety, przełożyc do naczynia żaroodpornego, tak aby dno było zakryte. Wstawic na kilka minut (ok. 15) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.</p><p>W tym czasie wymieszac śmietanę z mąką i chrzanem. Dodac sól, ok. 1/2 łyżeczki cukry i sok z 1/2 cytryny. Dobrze wszystko razem wymieszac, tak aby nie było grudek (mąka).</p><p>Powstałym sosem zalac rybę w naczyniu i zapiekac jeszcze ok. 30 minut.</p><p></p><p>Ja posypałam serem żółtym pod koniec zapiekania, ale ślubny stwierdził że jemu ten ser przeszkadza. </p><p></p><p>[ATTACH=full]38858[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 827828, member: 4258"] Nie mogłam się doczekac odpowiedzi od moich rosyjskich koleżanek, jak mam zrobic biały-chrzanowy sos do ryby, wymyśliłam własną ale za to bardzo smaczną wersję. [B]Ryba w białym, chrzanowym sosie[/B] * 500 g filetów rybnych (ja miałam filety z soli) * 200 ml śmietany kremówki )30%), * 1,5 łyżki mąki, * 4 czubate łyżeczki chrzanu tartego * sok z cytryny * sól, pieprz, 1/2 - 1 łyżeczki cukru * można posypac utartym żółtym serem ( wg gustu) Filety posolic, popieprzyc i skropic sokiem z 1/2 cytryny. Odstawic na kilka minut. Odsączone z nadmiaru wody filety, przełożyc do naczynia żaroodpornego, tak aby dno było zakryte. Wstawic na kilka minut (ok. 15) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie wymieszac śmietanę z mąką i chrzanem. Dodac sól, ok. 1/2 łyżeczki cukry i sok z 1/2 cytryny. Dobrze wszystko razem wymieszac, tak aby nie było grudek (mąka). Powstałym sosem zalac rybę w naczyniu i zapiekac jeszcze ok. 30 minut. Ja posypałam serem żółtym pod koniec zapiekania, ale ślubny stwierdził że jemu ten ser przeszkadza. [ATTACH=full]38858[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w białym, chrzanowym sosie*
Top
Bottom