Ryba w chrupiącej kokosowej panierce

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
To przepis na smaczną, chrupiącą panierkę do ryb, który nie wymaga podawania ilości - wszystko zależne jest od tego, jak dużo ryby chce się przygotować. Ważne są jedynie proporcje, które też są niezwykle proste: wszystkiego po równo.

kokos_fish.JPG

Przykładowo:

1/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki maki pszennej
1/3 szklanki wiórków kokosowych

jajka+sól do smaku
filety ulubionej ryby
olej do smażenia

Mieszamy dokładnie bułkę tartą z mąką i wiórkami kokosowymi.
Rybę maczamy najpierw z obu stron w rozmąconym jajku z dodatkiem odrobiny soli do smaku a następnie w przygotowanej panierce.
Smażymy na oleju z obu stron, na złoto.
 

Załączniki

  • kokos_fish.JPG
    kokos_fish.JPG
    103.3 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy