- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
To przepis na smaczną, chrupiącą panierkę do ryb, który nie wymaga podawania ilości - wszystko zależne jest od tego, jak dużo ryby chce się przygotować. Ważne są jedynie proporcje, które też są niezwykle proste: wszystkiego po równo.
Przykładowo:
1/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki maki pszennej
1/3 szklanki wiórków kokosowych
jajka+sól do smaku
filety ulubionej ryby
olej do smażenia
Mieszamy dokładnie bułkę tartą z mąką i wiórkami kokosowymi.
Rybę maczamy najpierw z obu stron w rozmąconym jajku z dodatkiem odrobiny soli do smaku a następnie w przygotowanej panierce.
Smażymy na oleju z obu stron, na złoto.

Przykładowo:
1/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki maki pszennej
1/3 szklanki wiórków kokosowych
jajka+sól do smaku
filety ulubionej ryby
olej do smażenia
Mieszamy dokładnie bułkę tartą z mąką i wiórkami kokosowymi.
Rybę maczamy najpierw z obu stron w rozmąconym jajku z dodatkiem odrobiny soli do smaku a następnie w przygotowanej panierce.
Smażymy na oleju z obu stron, na złoto.