Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w galarecie (kaaamilaaa)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39279" data-attributes="member: 36"><p>RYBA W GALARECIE - PRZEPIS SZWAGIERKI EDYTY </p><p></p><p>Rybkę namoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. </p><p>Ułożyć pięknie na półmisku. Sporą ilość cebuli zeszklić na oliwie, odrobinę posolić. Cebula ma pokryć dość grubą warstwą rybkę. </p><p><u>Zalewa</u> </p><p>5, 5 szklanki ciepłej wody </p><p>2 żelatyny z przyprawami do ryb </p><p>1 łyżka zwykłej żelatyny </p><p>3/4 szkl. octu </p><p>3/4 szkl. cukru </p><p>pieprz, sól, ziele angielskie, listek laurowy. </p><p></p><p>Składniki zagotować i taką gorącą zalewą zalać (masło maślane mi wyszło) rybkę. Cierpliwie poczekać aż stężeje. Zjadać ze smakiem. PYCHA </p><p>Ta porcja jest na dwa solidne półmiski ryby. Trudno mi powiedzieć na ile konkretnie. I jeszcze zależy czy lubicie jak jest dużo galarety czy nie. rybka pycha polecam </p><p>A jeśli chodzi o tą żelatynę to trudno ją kupić bo ona nie jest jakiejś znanej mocno firmy. W tej chwili nie pamiętam jakaś cykoria czy cos takiego. I te 2 paczki są na 5,5 szklanki wody i 3/4 szklanki octu. Wcale nie wychodzi mocna galareta. Może ta żelatyna jest jakaś słabsza? Nie mam pojęcia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39279, member: 36"] RYBA W GALARECIE - PRZEPIS SZWAGIERKI EDYTY Rybkę namoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Ułożyć pięknie na półmisku. Sporą ilość cebuli zeszklić na oliwie, odrobinę posolić. Cebula ma pokryć dość grubą warstwą rybkę. [U]Zalewa[/U] 5, 5 szklanki ciepłej wody 2 żelatyny z przyprawami do ryb 1 łyżka zwykłej żelatyny 3/4 szkl. octu 3/4 szkl. cukru pieprz, sól, ziele angielskie, listek laurowy. Składniki zagotować i taką gorącą zalewą zalać (masło maślane mi wyszło) rybkę. Cierpliwie poczekać aż stężeje. Zjadać ze smakiem. PYCHA Ta porcja jest na dwa solidne półmiski ryby. Trudno mi powiedzieć na ile konkretnie. I jeszcze zależy czy lubicie jak jest dużo galarety czy nie. rybka pycha polecam A jeśli chodzi o tą żelatynę to trudno ją kupić bo ona nie jest jakiejś znanej mocno firmy. W tej chwili nie pamiętam jakaś cykoria czy cos takiego. I te 2 paczki są na 5,5 szklanki wody i 3/4 szklanki octu. Wcale nie wychodzi mocna galareta. Może ta żelatyna jest jakaś słabsza? Nie mam pojęcia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w galarecie (kaaamilaaa)*
Top
Bottom