Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w jasnej zalewie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 632353" data-attributes="member: 421"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>1/2 kg ryby</p><p></p><p>2 jajka</p><p></p><p>1 filiżanka mąki</p><p></p><p>masło do smażenia(dałam olej)</p><p></p><p><strong>Zalewa:</strong></p><p></p><p>1 l mocnego bulionu</p><p></p><p>1 cebula</p><p></p><p>1-2 marchewki</p><p></p><p>1 łyżka octu 30%(dałam 5 łyżek 10%)</p><p></p><p>1/2 łyżeczki cukru(dałam 1 łyżkę)</p><p></p><p>pieprz,liść laurowy,3-5 goździków,ziele angielskie</p><p></p><p> </p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1 litr mocnego,rybnego lub warzywnego bulionu, lub do 1 l wrzącej wody wsypać 1 łyżkę rosołu drobiowego albo łyżkę wegety.</p><p></p><p>Cebulę i marchewkę pokroić w półtalarki i 2-3 minuty obgotować w tym bulionie,wlać ocet,cukier i pozostałe składniki.</p><p></p><p>W zalewie powinno się wyczuwać kwaśny smak,bo gdy ryba wciągnie zalewę,nie będzie już taka kwaśna.</p><p></p><p>Rybę pokroić na małe porcje,posolić,obtaczać w mące -jajku-mące i smażyć na oleju.</p><p></p><p>Obsmażoną rybę włożyć do gorącej zalewy.</p><p></p><p> </p><p>Wzorowałam sie na przepisie </p><p> Ljubasik z rosyjskiej stronki COOK-TALK</p><p></p><p>[ATTACH=full]20464[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 632353, member: 421"] [B]Składniki:[/B] 1/2 kg ryby 2 jajka 1 filiżanka mąki masło do smażenia(dałam olej) [B]Zalewa:[/B] 1 l mocnego bulionu 1 cebula 1-2 marchewki 1 łyżka octu 30%(dałam 5 łyżek 10%) 1/2 łyżeczki cukru(dałam 1 łyżkę) pieprz,liść laurowy,3-5 goździków,ziele angielskie [B]Wykonanie:[/B] 1 litr mocnego,rybnego lub warzywnego bulionu, lub do 1 l wrzącej wody wsypać 1 łyżkę rosołu drobiowego albo łyżkę wegety. Cebulę i marchewkę pokroić w półtalarki i 2-3 minuty obgotować w tym bulionie,wlać ocet,cukier i pozostałe składniki. W zalewie powinno się wyczuwać kwaśny smak,bo gdy ryba wciągnie zalewę,nie będzie już taka kwaśna. Rybę pokroić na małe porcje,posolić,obtaczać w mące -jajku-mące i smażyć na oleju. Obsmażoną rybę włożyć do gorącej zalewy. Wzorowałam sie na przepisie Ljubasik z rosyjskiej stronki COOK-TALK [ATTACH=full]20464[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w jasnej zalewie*
Top
Bottom