- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Ryba (łosoś) w jogurtowej marynacie
2 ząbki czosnku
50 g imbiru
1 cytryna
pietruszka
1 łyżeczka curry w proszku (ostra)
100 g jogurtu
sól
1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
600 g filety ryby (łosoś, dorsz)
1.Czosnek i imbir drobno siekać. Zetrzeć skórkę z cytryny. Wszystko wymieszać z łyżką soku z tejże cytryny. Dodać do jogurtu, wraz z curry i posiekaną pietruszką. Posolić i wymieszać dokładnie.
2.Marynatę położyć na rybnym filecie. Delikatnie powsadzać do rękawa piekarniczego i odczekać 30 minut.
3.Piec przez ok 12 minut w temp 230 stopni. (piekarnik wcześniej podgrzać)
Ps Przepis na 4 osoby ( jedna porcja zawiera 277 kcal)

2 ząbki czosnku
50 g imbiru
1 cytryna
pietruszka
1 łyżeczka curry w proszku (ostra)
100 g jogurtu
sól
1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
600 g filety ryby (łosoś, dorsz)
1.Czosnek i imbir drobno siekać. Zetrzeć skórkę z cytryny. Wszystko wymieszać z łyżką soku z tejże cytryny. Dodać do jogurtu, wraz z curry i posiekaną pietruszką. Posolić i wymieszać dokładnie.
2.Marynatę położyć na rybnym filecie. Delikatnie powsadzać do rękawa piekarniczego i odczekać 30 minut.
3.Piec przez ok 12 minut w temp 230 stopni. (piekarnik wcześniej podgrzać)
Ps Przepis na 4 osoby ( jedna porcja zawiera 277 kcal)