Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w jogurtowej marynacie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1426555" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryba (łosoś) w jogurtowej marynacie</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]82138[/ATTACH]</p><p></p><p>2 ząbki czosnku</p><p>50 g imbiru</p><p>1 cytryna</p><p>pietruszka</p><p>1 łyżeczka curry w proszku (ostra)</p><p>100 g jogurtu</p><p>sól</p><p>1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej</p><p>600 g filety ryby (łosoś, dorsz)</p><p></p><p>1.Czosnek i imbir drobno siekać. Zetrzeć skórkę z cytryny. Wszystko wymieszać z łyżką soku z tejże cytryny. Dodać do jogurtu, wraz z curry i posiekaną pietruszką. Posolić i wymieszać dokładnie.</p><p>2.Marynatę położyć na rybnym filecie. Delikatnie powsadzać do rękawa piekarniczego i odczekać 30 minut. </p><p>3.Piec przez ok 12 minut w temp 230 stopni. (piekarnik wcześniej podgrzać)</p><p></p><p>Ps Przepis na 4 osoby ( jedna porcja zawiera 277 kcal)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1426555, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryba (łosoś) w jogurtowej marynacie[/B][/SIZE] [ATTACH=full]82138[/ATTACH] 2 ząbki czosnku 50 g imbiru 1 cytryna pietruszka 1 łyżeczka curry w proszku (ostra) 100 g jogurtu sól 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej 600 g filety ryby (łosoś, dorsz) 1.Czosnek i imbir drobno siekać. Zetrzeć skórkę z cytryny. Wszystko wymieszać z łyżką soku z tejże cytryny. Dodać do jogurtu, wraz z curry i posiekaną pietruszką. Posolić i wymieszać dokładnie. 2.Marynatę położyć na rybnym filecie. Delikatnie powsadzać do rękawa piekarniczego i odczekać 30 minut. 3.Piec przez ok 12 minut w temp 230 stopni. (piekarnik wcześniej podgrzać) Ps Przepis na 4 osoby ( jedna porcja zawiera 277 kcal) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w jogurtowej marynacie
Top
Bottom