- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Ryba w keczupie
1,5 kg ryby (mintaj,miruna)
Zalewa :
-5 szklanek wody
-3/4 szklanki octu
-1 szklanka cukru
-1 łyżka soli
-5 cebul
-1 mały słoik keczupu łagodnego
-1 mały słoik keczupu pikantnego
-liść laurowy,ziele angielskie
Rybę pokroić w dzwonka,panierować w mące i jajku.Smażyć na oleju.(ryby nie solić)
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju (cebula po podsmażeniu powinna być pokryta olejem)
Składniki zalewy zagotować,dodać podsmażoną cebulę
i wszystko jeszcze chwilę pogotować.
Przestudzoną zalewą zalać ryby.
Przepis dostałam od siostry
Ryby trochę posoliłam.
Keczupy miałam po 225 g.
Zalewy wyszło dużo ,więc ryby jeszcze dosmażyłam

1,5 kg ryby (mintaj,miruna)
Zalewa :
-5 szklanek wody
-3/4 szklanki octu
-1 szklanka cukru
-1 łyżka soli
-5 cebul
-1 mały słoik keczupu łagodnego
-1 mały słoik keczupu pikantnego
-liść laurowy,ziele angielskie
Rybę pokroić w dzwonka,panierować w mące i jajku.Smażyć na oleju.(ryby nie solić)
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju (cebula po podsmażeniu powinna być pokryta olejem)
Składniki zalewy zagotować,dodać podsmażoną cebulę
i wszystko jeszcze chwilę pogotować.
Przestudzoną zalewą zalać ryby.

Przepis dostałam od siostry

Ryby trochę posoliłam.
Keczupy miałam po 225 g.
Zalewy wyszło dużo ,więc ryby jeszcze dosmażyłam
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: