Ryba w niebieskim sosie

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Ryba w niebieskim sosie

Ryba_w_niebieskim_sosie.JPG

4 filety rybne
1 szalotka lub 1/2 cebuli
100 g sera roquefort lub innego z niebieską pleśnią
150 ml białego wina
250 ml smietany
30 g masła
płaska łyżeczka białego pieprzu

1. Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy lekko się zezłoci,dodajemy pokruszony ser. Jak się rozpuści wlewamy wino. Po odparowaniu połowy objętości wlewamy śmietanę, pieprzymy oraz jeśli potrzeba solimy.
2. Do sosu wkładamy rybę i dusimy przez 10-15 minut

Ps Przepis pochodzi z programu Ewa Gotuje
 

Załączniki

  • Ryba_w_niebieskim_sosie.JPG
    Ryba_w_niebieskim_sosie.JPG
    187.5 KB · Wyświetleń: 0

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Fajnie, tylko śmietana o jakiej zawartości tłuszczu, bo w zależności od tego one różnie się zachowują podczas duszenia, pieczenia lub gotowania.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
seniorka @ 8 Dec 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1487215Fajnie, tylko śmietana o jakiej zawartości tłuszczu, bo w zależności od tego one różnie się zachowują podczas duszenia, pieczenia lub gotowania.
Chyba każda taka do gotowania zup i sosów się nada. A już napewno 30%
wink.gif
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy