- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Ryba w niebieskim sosie
4 filety rybne
1 szalotka lub 1/2 cebuli
100 g sera roquefort lub innego z niebieską pleśnią
150 ml białego wina
250 ml smietany
30 g masła
płaska łyżeczka białego pieprzu
1. Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy lekko się zezłoci,dodajemy pokruszony ser. Jak się rozpuści wlewamy wino. Po odparowaniu połowy objętości wlewamy śmietanę, pieprzymy oraz jeśli potrzeba solimy.
2. Do sosu wkładamy rybę i dusimy przez 10-15 minut
Ps Przepis pochodzi z programu Ewa Gotuje

4 filety rybne
1 szalotka lub 1/2 cebuli
100 g sera roquefort lub innego z niebieską pleśnią
150 ml białego wina
250 ml smietany
30 g masła
płaska łyżeczka białego pieprzu
1. Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy lekko się zezłoci,dodajemy pokruszony ser. Jak się rozpuści wlewamy wino. Po odparowaniu połowy objętości wlewamy śmietanę, pieprzymy oraz jeśli potrzeba solimy.
2. Do sosu wkładamy rybę i dusimy przez 10-15 minut
Ps Przepis pochodzi z programu Ewa Gotuje