Ryba w smietanie*

Eve28

Member
Sty 31, 2008
10
0
0
Ryba w smietanie


1 1/2 kg ryby do smazenia
5 jaj+sol i pieprz
maka do panierowania

Zalewa: 1/2 kostki masla
1 1/2 lyzki wegety
2 l kwasnej smietany 22 %
2 lyzki cukru
troche maggi
garsc drobno pokrojonej natki

Rybe pokroic na mniejsze porcje. Maka,jajko,maka i patelnia:)...Usmazyc na oleju,wystudzic.

Maslo roztopic,dodac wegete i natke,dobrze wymieszac. Smietane lekko posolic i wlac do masla i ciagle mieszajac podgrzewac.Dodac cukier i troche maggi.
Schlodzona rybe wlozyc do zalewy i na malym ogniu od momentu wrzenia podgrzewac ok 15 minut.
Pyszna na cieplo i na zimno.

No i poszedl przepis rodzinny w swiat. Wszyscy moi znajomi uwielbiaja ta rybke:) ja zreszta tez.
Smacznego
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
A tej smietany to ma być 2 litry
gruebel_2.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0

Simona

Member
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Co ty, asika!! Chodzilo mi o twoj slynny schab ktory polubilam od pierwszego czytania przepisu. Ja sie smieje bo sama tez mlekowa jestem.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Zrobiłam, rewelacyjna!
mniam.gif


Jedyna zmiana, której dokonałam polega na tym,że do sosu śmietanowego dodałam uduszone pieczarki.
lecker.gif

(i zrezygnowałam z natki, bo jej nie lubimy)

Robiłam z proporcji 1 jajko - mały kubeczek śmietany- 2 filety, bo dla nas to wystarczy.

Połączenie smaku sosu śmietanowego z rybą jest genialne, na pewno będę nie raz powtarzać.
daumen.gif


S4021011.jpg

(mam w planie zastosowanie tego sosu także do kurczaka
icon_mrgreen.gif
)
 

Załączniki

  • S4021011.jpg
    S4021011.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Eve28

Member
Sty 31, 2008
10
0
0
Mała_Mi @ 9 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=659021Zrobiłam, rewelacyjna!
mniam.gif


Jedyna zmiana, której dokonałam polega na tym,że do sosu śmietanowego dodałam uduszone pieczarki.
lecker.gif

(i zrezygnowałam z natki, bo jej nie lubimy)

Robiłam z proporcji 1 jajko - mały kubeczek śmietany- 2 filety, bo dla nas to wystarczy.

Połączenie smaku sosu śmietanowego z rybą jest genialne, na pewno będę nie raz powtarzać.
daumen.gif


Pokaż załącznik 22095

(mam w planie zastosowanie tego sosu także do kurczaka
icon_mrgreen.gif
)
icon_mrgreen.gif
bardzo sie ciesze ze smakowalo...nastepnym razem jak bede robila ta rybke to sprobuje z pieczarkami
icon_smile.gif
lecker.gif
mniam.gif
 

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
Rybe pokroic na mniejsze porcje. Maka,jajko,maka i patelnia:)...Usmazyc na oleju,wystudzic.
jak dobrze zrozmiałam to pokrojoną rybke obtoczyć w mące po tem w jajku i znów w mące ? i smażyć . moze to banalne pytanie ale nie chcę " skopać " super przepisu
gruebel_2.gif
pozdrawiam
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy