Ryba w smietanie
1 1/2 kg ryby do smazenia
5 jaj+sol i pieprz
maka do panierowania
Zalewa: 1/2 kostki masla
1 1/2 lyzki wegety
2 l kwasnej smietany 22 %
2 lyzki cukru
troche maggi
garsc drobno pokrojonej natki
Rybe pokroic na mniejsze porcje. Maka,jajko,maka i patelnia
...Usmazyc na oleju,wystudzic.
Maslo roztopic,dodac wegete i natke,dobrze wymieszac. Smietane lekko posolic i wlac do masla i ciagle mieszajac podgrzewac.Dodac cukier i troche maggi.
Schlodzona rybe wlozyc do zalewy i na malym ogniu od momentu wrzenia podgrzewac ok 15 minut.
Pyszna na cieplo i na zimno.
No i poszedl przepis rodzinny w swiat. Wszyscy moi znajomi uwielbiaja ta rybke
ja zreszta tez.
Smacznego
1 1/2 kg ryby do smazenia
5 jaj+sol i pieprz
maka do panierowania
Zalewa: 1/2 kostki masla
1 1/2 lyzki wegety
2 l kwasnej smietany 22 %
2 lyzki cukru
troche maggi
garsc drobno pokrojonej natki
Rybe pokroic na mniejsze porcje. Maka,jajko,maka i patelnia
Maslo roztopic,dodac wegete i natke,dobrze wymieszac. Smietane lekko posolic i wlac do masla i ciagle mieszajac podgrzewac.Dodac cukier i troche maggi.
Schlodzona rybe wlozyc do zalewy i na malym ogniu od momentu wrzenia podgrzewac ok 15 minut.
Pyszna na cieplo i na zimno.
No i poszedl przepis rodzinny w swiat. Wszyscy moi znajomi uwielbiaja ta rybke
Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: