Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w sosie cydrowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1229706" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryba w sosie cydrowym</strong></span></p><p>[ATTACH=full]69616[/ATTACH]</p><p>700 g filetów z białej ryby ( dorsz)</p><p>1 większą cebulę</p><p>1 liść laurowy</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>1 marchewka</p><p>450 ml cydru (wina z jabłek)</p><p>2 łyżeczki mąki kukurydzianej</p><p>100 ml słodkiej śmietany</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1.Do rondla wlać 300 ml cydru,dodać pokrojoną w półplasterki cebulę,pokrojoną w paski lub krążki marchew, liść laurowy i sok z cytryny, zagotować, soląc do smaku.</p><p>2.Dodać pokrojoną w duże kawałki, oprószoną pieprzem i solą rybę, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 10 minut.</p><p>3.Wyciągnąć rybę. Pozostałą nam ilość cydru (150 ml) wymieszać z mąką kukurydzianą i wlać do wywaru w którym gotowała się ryba. Dodać śmietany ,posolić i popieprzyć do smaku i wszystko zagotować.</p><p>4.Wlać na talerz sos, na to kłaść kawałki ryby obłożone ugotowanymi jarzynami. Podawać z ziemniakami.</p><p>5.Przepis pochodzi z <a href="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/wideo/podroz-14-57-irlandia-cork/1583740" target="_blank">http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklo...ia-cork/1583740</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1229706, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryba w sosie cydrowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]69616[/ATTACH] 700 g filetów z białej ryby ( dorsz) 1 większą cebulę 1 liść laurowy 2 łyżki soku z cytryny 1 marchewka 450 ml cydru (wina z jabłek) 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 100 ml słodkiej śmietany sól i pieprz 1.Do rondla wlać 300 ml cydru,dodać pokrojoną w półplasterki cebulę,pokrojoną w paski lub krążki marchew, liść laurowy i sok z cytryny, zagotować, soląc do smaku. 2.Dodać pokrojoną w duże kawałki, oprószoną pieprzem i solą rybę, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 10 minut. 3.Wyciągnąć rybę. Pozostałą nam ilość cydru (150 ml) wymieszać z mąką kukurydzianą i wlać do wywaru w którym gotowała się ryba. Dodać śmietany ,posolić i popieprzyć do smaku i wszystko zagotować. 4.Wlać na talerz sos, na to kłaść kawałki ryby obłożone ugotowanymi jarzynami. Podawać z ziemniakami. 5.Przepis pochodzi z [URL="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/wideo/podroz-14-57-irlandia-cork/1583740"]http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklo...ia-cork/1583740[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w sosie cydrowym*
Top
Bottom