Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w sosie egzotycznym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 203939" data-attributes="member: 901"><p>1kg filetów rybnych(dorsz,mintaj,morszczuk)wymoczyć w soku z cytryny i lekko posolić i popieprzyć. Ciasto -3 jajka,3 łyżki mąki,3 łyżki mąki ziemniacz.,1 łyżeczka proszku do piecz.Ubić razem na konsystencję gęstej śmietany.Maczać rybę i smażyć. Sos -1/2l bulionu,6 łyżek sosu sojowego,5 łyżek octu winnego,10 łyżek cukru,3 łyżeczki curry,1 świeża papryka,1 puszka ananasa,2 duże marchewki,6 ząbków czosnku.Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki i wraz ze zmiażdżonym czosnkiem dusić 15 min na oleju ze smażenia ryby.Paprykę i ananasa pokroić w kostkę i wraz z pozostałymi składnikami sosu gotować 10min.Następnie dodać marchew i chwilę gotować.Zaprawić 1 czubata łyżka mąki ziemniacz + woda.Sos ma mieć słodko kwaśny smak.Gorącym sosem zalać rybę(można przekładać warstwowo)Podawać zimne.Zrobiłam tą rybkę właśnie i po prostu CUDO.Jest niezwykle smaczna i orginalna.Zajadali się nią nawet ci którzy nie lubią ryb.Na wigilię powtórka!Przepis pochodzi z forum czarna oliwka autorką jest Zuza.Bardzo serdecznie polecam bo pycha!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 203939, member: 901"] 1kg filetów rybnych(dorsz,mintaj,morszczuk)wymoczyć w soku z cytryny i lekko posolić i popieprzyć. Ciasto -3 jajka,3 łyżki mąki,3 łyżki mąki ziemniacz.,1 łyżeczka proszku do piecz.Ubić razem na konsystencję gęstej śmietany.Maczać rybę i smażyć. Sos -1/2l bulionu,6 łyżek sosu sojowego,5 łyżek octu winnego,10 łyżek cukru,3 łyżeczki curry,1 świeża papryka,1 puszka ananasa,2 duże marchewki,6 ząbków czosnku.Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki i wraz ze zmiażdżonym czosnkiem dusić 15 min na oleju ze smażenia ryby.Paprykę i ananasa pokroić w kostkę i wraz z pozostałymi składnikami sosu gotować 10min.Następnie dodać marchew i chwilę gotować.Zaprawić 1 czubata łyżka mąki ziemniacz + woda.Sos ma mieć słodko kwaśny smak.Gorącym sosem zalać rybę(można przekładać warstwowo)Podawać zimne.Zrobiłam tą rybkę właśnie i po prostu CUDO.Jest niezwykle smaczna i orginalna.Zajadali się nią nawet ci którzy nie lubią ryb.Na wigilię powtórka!Przepis pochodzi z forum czarna oliwka autorką jest Zuza.Bardzo serdecznie polecam bo pycha!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w sosie egzotycznym*
Top
Bottom