Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w sosie pieczarkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 16190" data-attributes="member: 28"><p><strong>Ryba w sosie pieczarkowym</strong></p><p></p><p>4 filety z soli lub mintaja</p><p>1/2 l bulionu warzywnego</p><p>listek laurowy</p><p>20 dag pieczarek</p><p>1/3 szkl mleka</p><p>1/2 szkl gestej smietany</p><p>2 lyzki margaryny</p><p>lyzka maki</p><p>lyzka musztardy</p><p>lyzka octu winnego</p><p>lyzka siekanego szczypiorku</p><p>cytryna</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p>Bulion zagotowac, dodac listek laurowy.Wlozyc rybe i gotowac bez przykrycia na malym ogniu ok 15 minut</p><p></p><p>Pieczarki oczyscic, umyc, osuszyc, pokroic w plasterki.</p><p>Cebule obrac i posiekac</p><p></p><p>Margaryne rozgrzac w rondelku, wrzucic pieczarki i cebule-smazyc 5 minut</p><p></p><p>Make rozprowadzic w smietanie, stopniowo dodawac do pieczarek, caly czas mieszjac.Gotowac bez przykrycia przez 10 minut</p><p></p><p>Rondel zdjac z ognia, stale mieszjac dodac mleko, szczypiorek, musztarde, ocet winny. Sos przyprawic sola i pieprzem</p><p></p><p>Rybe ostroznie przelozyc na talerz .POdawac z sosem pieczarkowym i cwiartkami cytryny</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 16190, member: 28"] [B]Ryba w sosie pieczarkowym[/B] 4 filety z soli lub mintaja 1/2 l bulionu warzywnego listek laurowy 20 dag pieczarek 1/3 szkl mleka 1/2 szkl gestej smietany 2 lyzki margaryny lyzka maki lyzka musztardy lyzka octu winnego lyzka siekanego szczypiorku cytryna sol, pieprz Bulion zagotowac, dodac listek laurowy.Wlozyc rybe i gotowac bez przykrycia na malym ogniu ok 15 minut Pieczarki oczyscic, umyc, osuszyc, pokroic w plasterki. Cebule obrac i posiekac Margaryne rozgrzac w rondelku, wrzucic pieczarki i cebule-smazyc 5 minut Make rozprowadzic w smietanie, stopniowo dodawac do pieczarek, caly czas mieszjac.Gotowac bez przykrycia przez 10 minut Rondel zdjac z ognia, stale mieszjac dodac mleko, szczypiorek, musztarde, ocet winny. Sos przyprawic sola i pieprzem Rybe ostroznie przelozyc na talerz .POdawac z sosem pieczarkowym i cwiartkami cytryny [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba w sosie pieczarkowym*
Top
Bottom