Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba z piekarnika według Jamiego Olivera*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1284012" data-attributes="member: 422"><p>Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera 'Lubię gotować'</p><p></p><p>mały słoik suszonych pomidorów w oliwie</p><p>2 duże garści świeżej bazylii</p><p>oliwa z oliwek</p><p>16-20 plasterków szynki parmeńskiej (dla mnie parmeńska jest za droga, uważam, ze z powodzeniem można używać szwarzwaldzkiej)</p><p>4 filety rybne po 200 g bez ości</p><p>sól i pieprz</p><p>ocet balsamiczny i rukola do przybrania</p><p></p><p>-piekarnik należy rozgrzać do 200 stopni</p><p>- suszone pomidory i bazylię zmiksować z oliwą ze słoiczka, można dodać ocet balsamiczny</p><p>- na papierze do pieczenia lekko wysmarowanym oliwą rozłożyć plastry szynki</p><p>- na szynce rozsmarować pastę pomidorowo-bazyliową</p><p>- na to położyć filet, za pomocą papieru zrolować ciasno razem z szynką</p><p>- przenieść roladę na posmarowaną oliwą blachę i włożyć do piekarnika na 15-20 minut</p><p>- podawać skropioną octem balsamicznym i posypaną listkami rukoli</p><p></p><p>W książce w składnikach podają sól i pieprz, natomiast w treści przepisu nie ma o tych składnikach słowa. Domyślam się, że trzeba w rybę wetrzeć sól i pieprz.</p><p></p><p>Właśnie siedzi w piekarniku, jak upiecze się, zrobię fotkę i dopiszę recenzję.</p><p></p><p>Już zjedzona. Okoń nilowy nie zachwycił mnie, mój błąd, bo nie odstał w soku cytrynowym. Na pewno do powtórzenia, jednak już z inną rybą.</p><p></p><p>Przed pieczeniem. Sypnęłam rozmarynu trochę.</p><p>[ATTACH=full]72831[/ATTACH]</p><p></p><p>Zjadłam z brokułem wg Ainsleya Harriota, zaraz wklepię przepis, bo bardzo smaczne to.</p><p>[ATTACH=full]72832[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1284012, member: 422"] Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera 'Lubię gotować' mały słoik suszonych pomidorów w oliwie 2 duże garści świeżej bazylii oliwa z oliwek 16-20 plasterków szynki parmeńskiej (dla mnie parmeńska jest za droga, uważam, ze z powodzeniem można używać szwarzwaldzkiej) 4 filety rybne po 200 g bez ości sól i pieprz ocet balsamiczny i rukola do przybrania -piekarnik należy rozgrzać do 200 stopni - suszone pomidory i bazylię zmiksować z oliwą ze słoiczka, można dodać ocet balsamiczny - na papierze do pieczenia lekko wysmarowanym oliwą rozłożyć plastry szynki - na szynce rozsmarować pastę pomidorowo-bazyliową - na to położyć filet, za pomocą papieru zrolować ciasno razem z szynką - przenieść roladę na posmarowaną oliwą blachę i włożyć do piekarnika na 15-20 minut - podawać skropioną octem balsamicznym i posypaną listkami rukoli W książce w składnikach podają sól i pieprz, natomiast w treści przepisu nie ma o tych składnikach słowa. Domyślam się, że trzeba w rybę wetrzeć sól i pieprz. Właśnie siedzi w piekarniku, jak upiecze się, zrobię fotkę i dopiszę recenzję. Już zjedzona. Okoń nilowy nie zachwycił mnie, mój błąd, bo nie odstał w soku cytrynowym. Na pewno do powtórzenia, jednak już z inną rybą. Przed pieczeniem. Sypnęłam rozmarynu trochę. [ATTACH=full]72831[/ATTACH] Zjadłam z brokułem wg Ainsleya Harriota, zaraz wklepię przepis, bo bardzo smaczne to. [ATTACH=full]72832[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba z piekarnika według Jamiego Olivera*
Bottom