Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba z porami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 102579" data-attributes="member: 206"><p>Przepis jest &#8220;z glowy&#8221; wiec proporcji dokladnych nie pamietam, ale jest bardzo prosty. Ja na trzy osoby biore:</p><p></p><p>po kawalku filetu rybnego na glowe (moze byc nawet dorsz, albo jakakolwiek inna ryba morska)</p><p>dwa duze albo trzy male pory</p><p>kawalek masla</p><p>pol cytryny</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p>Biale czesci pora pokroic w cienkie plasterki i dusic na duzej patelni na masle. Maja zmieknac, ale nie moga zbrazowiec, wiec trzeba stac i mieszac. Gdy pory sa miekkie, odsuwa sie je na bok patelni, doklada kawalek masla i na nim smazy filety z ryby – kilka minut, w zaleznosci od wielkosci kawalkow ryby. Gdy ryba jest gotowa, zgarnia sie na nia pory, polewa sokiem z pol cytryny, soli, pieprzy i lekko miesza by nie polamac ryby. Ja podaje z mlodymi kartoflami i jakas salata.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 102579, member: 206"] Przepis jest “z glowy” wiec proporcji dokladnych nie pamietam, ale jest bardzo prosty. Ja na trzy osoby biore: po kawalku filetu rybnego na glowe (moze byc nawet dorsz, albo jakakolwiek inna ryba morska) dwa duze albo trzy male pory kawalek masla pol cytryny sol, pieprz Biale czesci pora pokroic w cienkie plasterki i dusic na duzej patelni na masle. Maja zmieknac, ale nie moga zbrazowiec, wiec trzeba stac i mieszac. Gdy pory sa miekkie, odsuwa sie je na bok patelni, doklada kawalek masla i na nim smazy filety z ryby – kilka minut, w zaleznosci od wielkosci kawalkow ryby. Gdy ryba jest gotowa, zgarnia sie na nia pory, polewa sokiem z pol cytryny, soli, pieprzy i lekko miesza by nie polamac ryby. Ja podaje z mlodymi kartoflami i jakas salata. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba z porami*
Top
Bottom