Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba z suszonymi śliwkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1232017" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryba z suszonymi śliwkami</strong></span></p><p>[ATTACH=full]69772[/ATTACH]</p><p>500 g Filety ryby (dorsza)</p><p>2 łyżki miodu</p><p>1 cytryna</p><p>60 g suszonych śliwek</p><p>4 gałązki tymianku</p><p>Papier do pieczenia</p><p></p><p>1.Przygotuwujemy marynatę: do miodu kładziemy drobno posiekane suszone śliwki,dodajemy startą skórkę i sok z jednej cytryny, dopawiamy listkami świeżego tymianku i dokładnie mieszamy.</p><p>2.Filet ryby dzielimy na połowę. Na jedną połówkę kładziemy marynatę, przykrywamy ją drugą połową fileta,którego na górze smarujemy znowu marynatą. Wszystko szczelnie zawijamy w papierze do pieczenia i układamy bez tłuszczu w rondlu z przykrywką. Stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy ok 30 minut.</p><p>3.Po upieczeniu , na talerzu , rybę polewamy sosem powstałym na pergaminie.</p><p></p><p>Ps1. W moim wypadku użyłem pangi , a i tak wyszła świetnie.</p><p>Ps2. Sam mistrz robi to tak <a href="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiazka-kucharska/przepisy/przepisy-smaki-czasu-z-karolem-okrasa/pieczony-dorsz-z-puree-z-ziemniakow-grzybow-i-chrzanu-oraz-grzybowa-kasza-peczak/5668989" target="_blank">http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...-peczak/5668989</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1232017, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryba z suszonymi śliwkami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]69772[/ATTACH] 500 g Filety ryby (dorsza) 2 łyżki miodu 1 cytryna 60 g suszonych śliwek 4 gałązki tymianku Papier do pieczenia 1.Przygotuwujemy marynatę: do miodu kładziemy drobno posiekane suszone śliwki,dodajemy startą skórkę i sok z jednej cytryny, dopawiamy listkami świeżego tymianku i dokładnie mieszamy. 2.Filet ryby dzielimy na połowę. Na jedną połówkę kładziemy marynatę, przykrywamy ją drugą połową fileta,którego na górze smarujemy znowu marynatą. Wszystko szczelnie zawijamy w papierze do pieczenia i układamy bez tłuszczu w rondlu z przykrywką. Stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy ok 30 minut. 3.Po upieczeniu , na talerzu , rybę polewamy sosem powstałym na pergaminie. Ps1. W moim wypadku użyłem pangi , a i tak wyszła świetnie. Ps2. Sam mistrz robi to tak [URL="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiazka-kucharska/przepisy/przepisy-smaki-czasu-z-karolem-okrasa/pieczony-dorsz-z-puree-z-ziemniakow-grzybow-i-chrzanu-oraz-grzybowa-kasza-peczak/5668989"]http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...-peczak/5668989[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ryba z suszonymi śliwkami*
Top
Bottom